Lauttasaari-Seura

Sotahistoriailta pureutuu Lauttasaaren linnoittamiseen

Kuvan ovi Särkiniemessä on monelle tuttu, mutta mitä onkaan sen takana? Se selviää tänä iltana Lauttasaaren kirkolla. (Kuva: Kari Kemppinen)

Lauttasaari-Seuran historiatyöryhmä järjestää sotahistoriaillan Lauttasaaren kirkon seurakuntasalissa sunnuntaina 6.10. kello 17.30. Illan aiheena on Lauttasaaren linnoittaminen Krimin sodasta ensimmäiseen maailmansotaan. Asiantuntijana toimii historiatyöryhmän puheenjohtaja FM Ville Elomaa.

Sunnuntaina 3.11. on vuorossa toinen sotahistoriailta, jossa eversti evp. Ahti Lappi kertoo Helsingin ilmapuolustuksesta viime sotien aikana ja Lauttasaaren roolista siinä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tilaisuudessa on myynnissä Lauttasaari-Seuran julkaisemia, Ville Elomaan toimittamia kirjoja Saarielämää ja Huvilasaaresta kaupunginosaksi. Molemmat kirjat ovat olleet valtavan suosittuja ja Saarielämää on ollut jo pitkään loppuunmyyty. Nyt uusintapainoksen ilmestyttyä kirjoissa on erikoistarjous. Kirjat maksavat 40 euroa kappale, Seuran jäsenille 32 euroa. Molemmat kirjat saa pakettihintaan 60 euroa.