Aikalisä Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelussa

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto otti aikalisän Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelussa. Toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoi Lauttasaari-Seuralle, että  hän veti esityksen Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen tarveselvityksestä pois sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.5. listalta siksi, että ”haluamme täydentää perusteluja joiltakin osin, mm. liittyen mahdolliseen maakunta- ja sote –uudistukseen.”

Virasto toi uudestaan esitys sosiaali- ja terveyslautakunnan kokoukseen 23.5. kokoukseen. Kokouksessa puheenjohtaja Maija Anttila pyysi asian pöydälle ja näin ollen tarveselvitys siirtyy uuden lautakunnan päätettäväksi.

Esityslistalla 2.5. olleessa tarveselvityksessä oli myös Lauttasaaren terveysasema Keskustaan siirtyvien joukossa. Nyt toimialajohtaja Jolkkonen rauhoittelee tilannetta ja toteaa, että tarveselvityksessä kuvataan tilatarve, joka perustuu muun muassa arvioon luovuttavista tiloista. Tarveselvityksen hyväksymisen yhteydessä ei kuitenkaan vielä päätetä luovuttavista tiloista, vaan ainoastaan periaatteesta, jonka mukaan luovutaan vähintään vastaavasta määrästä nykyisiä tiloja.

Lauttasaaren terveysaseman siirtymistä keskustaan on esitetty uudistuksen alusta lähtien. Tilanne on Jolkkosen mukaan edelleen ratkaisematta.

– Siihen, mistä tiloista aikanaan Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen valmistuttua voidaan luopua, vaikuttaa muun muassa juuri maakunta- ja soten –uudistus ja valinnanvapauslainsäädäntö ja niiden aiheuttamat muutokset palvelujen tuottamisessa, toteaa Jolkkonen.

Lauttasaari-Seuran Sote-ryhmä on viestittänyt päättäjille eri tavoin, että asukkailla tulee olla mahdollisuus saada SOTE-palvelut läheltä.