Ali Tikkala on Vuoden lauttasaarelainen 2021

Kauppias Ali Tikkala on Vuoden lauttasaarelainen 2021. Huomionosoitus tuli kiitoksena yhteisöllisyyden edistämisestä Lauttasaaressa.

Ali Tikkala on otettu kunniamaininnasta. (Kuva: Katja Pesonen)

TEKSTI Katja Pesonen

Vuoden lauttasaarelainen 2021 on K-Supermarket Lauttasaaren kauppias Ali Tikkala. Hän on valinnasta sekä äärimmäisen yllättynyt että kiitollinen.

Tikkala sai huomionosoituksen kiitoksena yhteisöllisyyden edistämisestä Lauttasaaressa. Perusteluissaan Lauttasaari-Seura mainitsee arvostavansa suuresti kaikkea sitä panosta, jolla Tikkala on tukenut esimerkiksi saarelaisia yhteisöjä ja kouluja.

Tikkala lähtee mielellään mukaan tukemaan erityisesti lasten ja nuorten harrastuksia ja tapahtumia. Jos esimerkiksi paikalliset urheiluseurat ovat kaivanneet otteluihinsa vaikkapa trippimehuja ja makkaraa, Tikkala ei kahta kertaa mieti vaan pistää eväät tulemaan.

”Olen itsekin omien lasteni harrastusten myötä ollut mokkapalavuorossa ja tiedän kuinka rankkaa vanhempien tekemä vapaaehtoistyö on. Siksi haluan olla omalla panoksellani sitä vähän keventämässä”, hän sanoo.

Tikkalan linja on se, että hän lahjoittaa ainoastaan lauttasaarelaisille toimijoille.

”Kyselyitä tulee paljon myös muualta, mutta koska sijaitsemme saarella, mielestäni oikea tapa toimia on se, että myös apumme menee saarelaisille.”

Lue Tikkalan koko haastattelu torstaina 9.12. ilmestyvästä Lauttasaari-lehdestä.