Arvoitus ratkesi – valtakunnansalista kiipeilyhalli

Tältä Lauttasaarentie 10:n salissa näytti toukokuussa.

TEKSTI Kari Kemppinen

Jehovan todistajat ilmoittivat keväällä, että pitkään myynnissä ollut valtakunnansali Lauttasaarentiellä on myyty. Se nostatti sosiaalisessa mediassa ryöpsähdyksen muistoja ajalta, jolloin tilassa toimivat elokuvateatterit Kultainen Lyhty, AC-Kino ja AD-Kino.  Salin ostajaa taloyhtiö tai Jehovan todistajat eivät halunneet paljastaa.

Nyt uusi omistaja on selvinnyt. Salia on läpi kevään remontoitu Boulder-kiipeilyhalliksi. Tilasta on poistettu istuimet, lukuun ottamatta yhtä alkuperäistä teatteripenkkiriviä, joka  on siirretty sisääntuloaulaan. Muuten aula on säilynyt alkuperäisessä asussaan valaisimia myöten.

Pohjakerrokseen valmistuu pieni kioskikahvio kiipeilyhallin asiakkaille. Salin seinä- ja kattorakenteisiin ei ole tehty muutoksia. Kivilattia tullaan peittämään pehmeillä matoilla ja kiipeilyseinärakenteiden asennukset alkavat, kun rekka Keski-Euroopasta saapuu Lauttasaarentielle.

Boulder-kiipeilyhalleja on pääkaupunkiseudulla ennestään Pasilassa, Konalassa, Herttoniemessä ja Espoossa. Lauttasaaren kiipeilyhalli on siis yrittäjien viides.  Halli avautuu heinäkuun alussa.