Bussiliikenteen uudistus sekä tihentää että harventaa vuorovälejä

Näin kulkee Lauttasaaren uusi bussilinjasto 10. elokuuta alkaen.

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu 10. elokuuta. Vattuniemestä alkaa kulkea pitkään toivottu suora bussilinja Kamppiin. Lisäksi bussiyhteyksiä Katajaharjun ja Vattuniemen välillä helpotetaan kahdella uudella linjalla.

Eniten linjasto muuttuu Vattuniemessä. Sieltä kulkeva linjan 21 reitti on nykyistä suorempi, joten matkat Vattuniemen eteläkärjestä Lauttasaaren metroasemalle, Ruoholahteen ja siitä edelleen uudelle päätepysäkille Kamppiin nopeutuvat. Myös Vattuniemen bussivuorojen määrä lisääntyy. Linja 21B poistuu kokonaan. Arkisin linja 21:n vuoroväli on ruuhka-aikaan 6-7 minuuttia, arkipäivisin ja lauantaisin 10 minuuttia ja vartti viikonloppuisin.

Nykyisen linjan 20 vuoroväli sen sijaan hidastuu hieman. Tällä hetkellä se kulkee 12-13 minuutin välein, elokuusta lähtien 20 minuutin välein sekä ruuhka-aikaan että arkipäivisin ja lauantaisin.

Uudet bussilinjat ovat 20B, joka liikennöi Lauttasaaren metroaseman ja Katajaharjun väliä ja toinen 22, joka kulkee väliä Vattunimi – Katajaharju. 20B kulkee 20 minuutin välein arkisin ja lauantaisin, linja 22 sekä arkisin ruuhka- että päiväsaikaan 30 minuutin välein. Linja ei kulje viikonloppuisin.

Yölinjaa 20N muutetaan linjan 21 mukaisesti Itälahdenkadulle, jonne se siirtyy nykyiseltä reitiltään Melkonkadulta. Yölinja 20N liikennöisi siis silloin, kun metro ei liikennöi. Yölinjan liikennöintiajat pysyvät ennallaan.

Lauttasaaren bussilinjojen vuorovälit 10.8. alkaen.

 

Yölinja 20N siirtyy Melkonkadulta Itälahdenkadulle.