Bussiterminaali asuintalon alle Lauttasaarentiellä

(Havainnekuva: YIT)

Vastapäätä Lauttasaaren uutta ostoskeskusta rakennetaan asuinkerrostalo, jonka alle tulee metron liityntäliikenteen bussiterminaali. Rakentamisen on määrä alkaa jo tänä keväänä ja talon pitäisi suunnitelmien mukaan olla valmis syksyllä 2017.

Osoitteeseen Lauttasaarentie 25 nousevassa talossa on 34 asuntoa ja toimistotiloja. Asunnot ovat niin sanottuja kovan rahan asuntoja, joiden keskipinta-ala on noin 58 neliötä. Kohteen rakentaa YIT.

Bussiterminaalin lisäksi talon alapuolelle tulee ostoskeskuksen parkkihallin ajotunnelit. Halliin ajetaan sisään Taivaanvuohenkujan puolelta, ja ulos tullaan Lauttasaarentielle. Ajotunnelien ja bussiterminaalin aiheuttaman melun, tärinän ja pakokaasujen vuoksi talon rakentaminen on tavallista haasteellisempaa.

Koska bussiterminaali ei ole käytössä metroliikenteen alkaessa ensi elokuussa, liityntäliikenteen pysäköinti alueella joudutaan hoitamaan poikkeusjärjestelyin. Keskustaan päin mentäessä bussit pysähtyvät Särkiniementiellä Lahnalahden pysäkillä. Vattuniemen ja Katajaharjun suuntaan ajettaessa bussit ajavat pitkin Gyldenintietä, joka muuttuu tilapäisesti yksisuuntaiseksi.