Veneentekijäntielle avasi jo neljäs vaatemyymälä

Vattuniemen Veneentekijäntie on oiva osoite, kun gardroobin täydentäminen on ajankohtaista.

Pehmeät paketit faijalle ja joulun lahjoiksi löytyvät Veneentekijäntieltä. Navy Bluen, House of Acc3ssin, Halti Outletin ja Pelle P:n lisäksi myös veneilyyn erikoistuneilla Captains's Shopilla, Marine-kaupalla ja Veneilijän verkkokaupalla on vaatevalikoimaa.

TEKSTI Pete Suhonen

Veneentekijäntien valtakunnallisesti merkittävän veneilyalan klusterin rinnalla elää joukko vaatealan erikoisliikkeitä. Valikoiman laajuus, ostamisen helppous ja myymäläkoko tekevät niistä kiinnostavan vaihtoehdon keskustan tarjonnalle, kun garderoobin täydentäminen on ajankohtaista.

Asioiminen onnistuu kävellen, ilman ruuhkia. Autolle löytyy asiakaspaikka myymälän edestä tai maksuton spotti liikkeen läheltä.

Pelle P:n uranuurtaja

Anita Bärling on tuonut maahan jo 15 vuotta ruotsalaismerkki Pelle P:n vaatteita. Kauppa on ollut alusta asti Veneentekijäntiellä, joskin kahdessa eri osoitteessa. Kun Bärling perusti maailman ensimmäisen Pelle P -liikkeen kesäksi 2009 Lauttasaareen, ruotsalaiset seurasivat pian perässä. Nykyään naapurimaassa on peräti 40 Pelle P -myymälää.

Pelle P toimi Lauttasaaressa pitkään kesäkauppana, mutta on ollut viime vuodesta alkaen avoinna vuoden ympäri. Valtaosa asiakkaista saapuu muualta Helsingin merellisistä kaupunginosista. 3 000 vip-asiakkaan joukossa on myös paljon asiakkaita ympäri Suomen.

”Tulevaisuus vaikuttaa valoisalta, kun lauttasaarelaisetkin ovat alkaneet löytää tiensä Veneentekijäntien vaatemyymälöihin”, Bärling sanoo.

Pelle P:n kysytyin tuote on seitsemän taskun (viidessä vetoketju!) miesten shortsit: Pelle P 1200 Shorts. Tuotteen suosio kuvaa asiakaskuntaa. ”Yli puolet on miehiä”, Bärling kertoo.

Jos jotain Pelle P:n mallistoon kuuluvaa tuotetta ei liikkeestä löydy, se tilataan asiakkaalle.

Vuosittainen ystävämyynti ajoitetaan samaan viikonloppuun Uivan venenäyttelyn kanssa elokuussa. ”Silloin olemme yltäneet 25 000 euron päivämyyntiin. Ostotapahtumia on parisataa, asiakkaita viitisen sataa”

Anita Bärling luotsaa Pelle P:tä Suomessa.

Vegaanilenkkareita

Lokakuun puolivälissä Veneentekijäntielle avasi House of Acc3ss. 300 neliön tila vapautui Pro Sailor -myymälältä. Marko Niemisen liike myy vaatteita, kenkiä, asusteita kuten kelloja ja kodin tekstiilejä. Tarjontaa on yli 15 merkiltä, niistä ehkä tunnetuimpina englantilaiset Ted Baker ja Laura Ashley sekä lasketteluasuistaan kuuluisa italialainen Colmar.

”Valikoimamme on kallellaan every day luxuryyn, jolle uskon löytyvän asiakaskuntaa Lauttasaaresta”, Nieminen sanoo. Acc3ss myy myös LØCI-vegaanilenkkareita. LØCIn takana on muun muassa elokuvatähti Leonardo di Caprio, joka omistaa merkistä Niemisen mukaan neljänneksen. LØCIn kengissä ei käytetä mitään eloperäistä, ei liimasaumoissakaan.

Nieminen on innoissaan Veneentekijäntien muista vaatealan yrityksistä. ”Yhdessä voimme palvella asiakkaita paremmin kuin toimimalla yksin.”

Leonardo di Caprio omistaa osan LØCI-merkistä.

Haltia & Sebagoa

Acc3ssista Veneentekijäntietä etelään sijaitsee tunnustetun suomalaisen ulkoiluvaatemerkki Haltin outlet-myymälä. Halti Outlet myy edellisten kausien ulkoilutuotteita sekä valikoimaa kauden uutuuksista. Kaupan on muun muassa naisten, miesten ja lasten ulkoiluvaatteita sekä kenkiä. Valikoimaan kuuluvat lasketteluvaatteet, hiihtotakit, -housut ja aluskerrastot sekä naisten ulkoiluvaatebrändin, Raiski:n tuotteita. Click & Collect -palvelun avulla tuotteet voi varata myymälään verkkokaupasta, joka kertoo ajantasaisen myymälävalikoiman.

Tien toisella puolella sijaitseva Navy Blue Shop on tunnettu maan suurimmasta Sebagon kenkämallistostaan. Liike myy myös esimerkiksi englantilaista Barbouria. Vuonna 1894 perustetun merkin öljykangastakit valmistetaan edelleen käsin. Niihin ovat suojautuneet muun muassa Englannin kuninkaalliset. Navy Blue Shopin valikoimassa on myös esimerkiksi jalkapallo- ja golfpiireistä tutun Lyle & Scottin vaatteita. Tarjoushintaisille tuotteille liikkeessä on löytöhuone.

Veneentekijäntien vaateliikkeet

NAVY BLUE SHOP

Veneentekijäntie 7
Ma–pe 10.30–18. La 11–15.

Navyblue.fi

 

HALTI OUTLET

Veneentekijäntie 8

Ma-pe 10–18. La 10–15.

Halti.fi

 

HOUSE OF ACC3SS

Veneentekijäntie 14

Ti-pe 11–18. La 11–16.

Houseofacc3ss.com

 

PELLE P SHOP

Veneentekijäntie 18

Ma-pe 10–18. La 10–16.

Pellepetterson.fi

Lisää erityisesti veneilyyn ja purjehdukseen sopivaa vaatevalikoimaa löytyy Marinekaupasta (Veneentekijäntie 3), Captain’s Shopista (Veneentekijäntie 11) ja Veneilijän verkkokaupasta (Veneentekijäntie 11).