Elävän joulukalenterin luukut ovat auki!

Elävä joulukalenteri tuo laulua, leikkiä, liikuntaa ja musiikkia joulukuun päiviin ja aaton odotukseen. Maksuttomista ja kaikille avoimista tapahtumista vastaavat saarelaiset seurat ja yhdistykset.

TEKSTI Katja Pesonen

Tänä vuonna Lauttasaaressa on todellista joulutunnelmaa, kun Elävä joulukalenteri avaa luukkunsa saarelaisten iloksi. Saaren eri toimijat tarjoavat jännittävää joulunodotuspuuhaa lähes jokaiselle joulukuun päivälle. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Joulukalenterin toteuttamisesta vastaavat Lauttasaari-Seuran päiväkoti- ja koulutyöryhmän sekä Lauttasaari-lehden tontut.

Päiväkoti- ja koulutyöryhmän puheenjohtaja Leena Juntunen kertoo Elävän joulukalenterin olleen Lauttasaaren nettikeskustelupalstoilla jokavuotinen puheenaihe ja pitkäaikainen haave, sillä vastaava on monissa muissa kaupunginosissa.

”Muutama vuosi sitten Seura kokosi menokalenterin, mutta tänä vuonna tietoisesti pyrimme etsimään joka päivälle toimijaa. Kalenterilla halutaan lisätä yhteisöllisyyttä, saada saarelaiset tutustumaan paikallisiin toimijoihin ja tietysti tuoda jouluisia tapahtumia kotikulmille”, hän sanoo.

Mukana on liki kaksikymmentä toimijaa urheiluseuroista yhdistyksiin. Juntunen on iloinen siitä kuinka innokkaasti eri tahot ovat lähteneet mukaan. Joulukalenteriin mahtuu vielä pari hienoa ideaa ja innokasta tekijää, joten kannattaa olla yhteydessä Seuraan.

”Mahtavaa huomata miten hienoja ideoita yhdistyksiltä tuli! Toivon että kaikki löytävät Elävän joulukalenterin tapahtumiin.”

Elävän joulukalenterin luukut paljastetaan reilu viikko kerrallaan Lauttasaari-lehdessä, lauttasaari.fi-sivujen tapahtumakalenterissa sekä Facebookin Lauttasaaren Elävä joulukalenteri -tapahtumassa.