Essi Unkuri on saaren aito kruunattu

Miss Suomi Essi Unkuri löysi kodin Lauttasaaresta vähän kuin vahingossa, mutta on nyt menettänyt sydämensä saarelle.

Miss Suomi Essi Unkuri nauttii saaren luonnosta. ”Koiran kanssa se on tärkeää. Täällä on ihanat puitteet ulkoiluun oli sitten kesä tai talvi.” (Kuva: Viljami Harjuniemi/Supervisor Media)

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttasaarelainen Essi Unkuri sai Miss Suomen kruunun kutreilleen vuonna 2021. Se oli hänen suuri unelmansa pienestä pitäen. Heillä on kotivideoitakin siitä kuinka hän kulki kruunu päässä sen ikäisenä, että osasi juuri ja juuri puhua.

Essi on asunut poikaystävänsä Viljamin kanssa Lauttasaaressa nyt melkein kaksi vuotta. Perheeseen kuuluu myös jackrusselinterrieri Hertta, joka tuli heille päivää ennen muuttoprosessia. Siinä olikin kädet täynnä uuden koiranpennun ja kodin järjestämisen kanssa.

Essi on menettänyt sydämensä Lauttasaarelle. Hän sanoo saaren muistuttavan hänen kotikaupunkiaan Vaasaa. Tunnelma on hieman kylämäinen ja sitten on totta kai se jatkuva merituuli, joka pitää ilman raikkaana kesäisin ja karaisee talvisin.

Lauttasaaresta kodin löytyminen oli hänen mukaansa vähän sattumaa.

”Täältä löytyi tosi kiva kämppä ja olimme katsomassa sitä Viljamin kanssa. Kesä oli tulossa ja kun kävelimme alueella ja näimme saaren tosi hyvän tunnelman sekä sen, että täällä oli paljon lapsiperheitä ja koiria, laitoimme heti nimen paperiin”, hän muistelee.

Essi ei ole huomannut, että häntä erityisesti saaren kaduilla tunnistettaisiin.

”Lähinnä minulle tullaan juttelemaan sen takia, että meillä on koira”, hän nauraa.

 

Essi on tyytyväinen, että Miss Suomi -kisoissa on nykyään osa-alueita, joissa ei arvioida osallistujien ulkonäköä lainkaan.

”Tuomaristossa istuu eri alan ammattilaisia ja siellä haetaan persoonaa, joka tietää mitä haluaa ja jonka osaaminen on monipuolista.”

Essi todellakin tietää mitä haluaa. Hänellä on selkeät päämäärät ja paljon unelmia.

”Haluan tehdä tv-töitä, näyttelijäntöitä ja juontotöitä sekä tv:ssä että tapahtumissa. Yksi suuri unelmani on olla kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa”, hän hymyilee.

Haaveita on paljon jo toteutunutkin. Juontokeikkoja on ollut mukavasti korona-ajasta huolimatta ja hän on näytellyt jo Rantabaarissa ja juuri ulos tulleessa Salattujen elämien jaksossa. Yhdet neuvottelut ovat käynnissä erääseen muuhunkin tv-ohjelmaan.

“Olen aina tiennyt, että näytteleminen on se minun juttuni”, hän toteaa.

 

Viihdemaailmassa oli eräässä vaiheessa keskustelua siitä, onko Suomessa jo liikaa erilaisia kyky- ja laulukisoja maan pieneen kokoon nähden, sillä kaikille ei riitä tasaveroisesti töitä. Misseillä ei Essin mielestä ole samaa vaaraa.

”Toki missejä yhdistää se, että haluamme esiintyvälle ja viihdealalle, mutta vaikka uusia missejä tuleekin lisää joka vuosi, meidän ei silti tarvitse olla kaikkien tietystä muotista ja tehdä samoja asioita. Kun katsotaan edeltävien vuosien Miss Suomia, olemme kaikki hyvin erilaisia keskenämme”, Essi sanoo.

Sosiaalisen median presenssi on nykyään jo välttämätön osa sekä itsensä että yrityksensä markkinointia. Sitä se on myös Essille. Essin tradenomin koulutus ja pääaine markkinointi ovat hyödyksi hänen työssään itsensä brändäämisessä.

Kuten muillakin yrittäjillä, myös Essillä työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy helposti.

”Olen huono erottamaan työn ja vapaa-ajan, mutta nyt kun teen toistaiseksi paljon töitä kotoa käsin, yritän rakentaa rutiinia, johon kuuluvat selkeämmät aikataulut.”

Hänelle vapaa-ajan parasta rentoutumista ovat telkkari, lenkkeily koiran kanssa ja tanssi. Hän on aikoinaan harrastanut kilpatanssia ja hip hopia, jossa osallistui jopa Street SM-kisoihin. Nykyään hän tanssii commercial heelsia.

”Sohva ja tv saa aivot narikkaan. Minulle käyvät ihan kaikenlaiset sarjat sairaalasarjoista rikossarjoihin ja romanttisiin komedioihin.”

 

Parasta saarella

1.Paseo Café & Grillin burgerit

”Todella hyviä. Siellä on myös ihana tunnelma ja Hertta-koiramme on saanut istua monesti omalla tuolilla.” tuolin.”

2. Myllykallion koirapuisto

”Ihana iso tila ja aina paljon koiria.”

3. Länsiulapanniemen kalliot

”Kiva laituri ja sinne paistaa mukavasti ilta-aurinko. Käymme siellä kesäisin uimassa paljon.”