Flunssakausi tulee, influenssarokotukset alkavat

Joukkorokotukset influenssaa vastaan alkavat 25.11.. Lauttasaaren terveysasemalta rokotuksen saa kamppanjan jälkeen.

Helsinkiläisten influenssarokotukset alkavat marraskuun lopulla. Riskiryhmiin kuuluvat helsinkiläiset saavat maksuttoman influenssarokotteen 25.–29. marraskuuta ma–to klo 8.30–18 ja pe klo 8.30–15 ilman ajanvarausta rokotuspisteissä, jotka ovat Hopeatien palvelutalo, Hopeatie 4, Töölön kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1c, Kustaankartanon monipuolinen palvelukeskus, Oltermannintie 32, ja Liikuntamylly, Jauhokuja 3. Kisahallissa tilat ovat tänä vuonna täysin esteettömät.

Riskiryhmässä ovat henkilöt, jotka sairastavat diabetesta, sydänsairautta, keuhkosairautta, kroonista maksa- tai munuaissairautta tai kroonista neurologista sairautta sekä syöpäpotilaita. Rokotus suojaa myös ikäihmisiä (yli 65-vuotiaat) sekä potilaita, jotka saavat vastustuskykyä heikentävää hoitoa. Rokotusta suositellaan myös raskaana oleville ja alle 7-vuotiaille lapsille. Lisäksi rokotusta suositellaan varusmiehille ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville.

Kun joukkorokotukset ovat ohi, influenssarokotteen saa myös Lauttasaaren terveysasemalta ajanvarauksella. Tällä hetkellä influenssarokotteet eivät ole vielä saapuneet Helsingin terveysasemille.

KP