Kahvila Gluteeniton unelma avaa Lauttikseen

Gluteenittoman unelman tuotteet tulevat Ilonan gluteenittomasta leipomosta. (Kuva: Ilonan gluteeniton leipomo)

Marianne Surakan Gluteeniton unelma avaa ovensa Lauttiksessa.

TEKSTI Katja Pesonen

Kahvila Gluteeniton unelma avaa keskiviikkona 9. joulukuuta ovensa Kauppakeskus Lauttiksessa osoitteessa Lauttasaarentie 28. Kahvila sijaitsee entisen Wayne’s Coffeen tiloissa keskuksen toisessa kerroksessa. Gluteeniton kahvila on lohjalaisen Marianne Surakan pitkäaikainen unelma.

”Olen alun perin ollut aivan muulla alalla töissä, mutta seurannut vierestä ravintola-alaa 27 vuotta. Tämä on haaveeni ja ajattelin, että oli maailmassa korona tai ei, nyt tämän viimein toteutan”, hän nauraa heläyttää.

Nimensä mukaisesti kaikki kahvilan tuotteet ovat gluteenittomia. Ne tulevat Ilonan gluteenittomasta leipomosta, joka valittiin 2018 vuoden gluteenittomaksi leipomoksi. Surakka toivoo laajan tuotevalikoiman kannustavan herkuttelemaan niidenkin, joiden ei tarvitse gluteenitonta terveydellisistä syistä syödä. Kahvilassa on myös popcornia ja pehmistä ympäri vuoden. Tuotteita saa mukaan tai nautiskella paikan päällä turvarajoituksin. Gluteenittomasta unelmasta voi lisäksi tilata täytekakkuja sekä muuta makeaa tai suolaista. Myös vegaanisia vaihtoehtoja löytyy.

”Ja koska kahvilani on koko perheelle, tarjolla on lisäksi hyvistä raaka-aineista tehtyjä koiran- ja kissan ruokia kotiin vietäväksi. Nekin ilman vehnää ja gluteenia”, Surakka lisää.