Gyldénintie 2:n asunnot jo melkein varattu

Gyldénintie 2:n uudisrakennus valmistuu vuonna 2023. (Kuva: Pohjola Rakennus)

Asunto Oy Helsingin Juliuksessa osoitteessa Gyldénintie 2 käy kauppa kuumana. Vanhan rakennuksen tilalle pitäisi aloittaa uuden rakentaminen näillä näkymin marraskuussa, ja ennakkomarkkinoinnissa olevista asunnoista on Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Hannu Hirvensalon mukaan varattu jo 88 prosenttia.

”Kiinnostus oli kova. Tiesimme kyllä, että Lauttasaari on alueena haluttu, se kasvaa koko ajan ja pulaa on erityisesti isommista asunnoista, mutta muihin kohteisiimme verrattuna varaustahti oli poikkeuksellisen nopea”, hän sanoo.

Rakennukseen tulee 51 asuntoa, joista pienimmät ovat 30 neliön yksiöitä ja suurin asunto 166 neliötä. Se on varattu. Jäljellä on vielä neljä yksiötä ja kaksi asuntoa, joissa on neljä huonetta ja keittiö. Katutasolla on kaksi liiketilaa, joista Hirvensalon mukaan on suulliset varaukset.

Pohjola Rakennuksella on myös purkutyöt käynnissä osoitteessa Särkiniementie 3, johon rakennetaan seitsemän kerroksista taloa 76 kodilla. Siinä suurimmat asunnot ovat 128,5 neliötä, pienimmät 27,5 neliötä. Varausprosentti uusissa asunnoissa on tällä hetkellä 73 prosenttia. Rakentaminen alkaa vuoden vaihteessa.

KP