Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen Ruukinlahden kuplakaavasta: “Upea asia urheilevalle nuorisolle”

PPJ:n 2018 syntyneet tuulettavat. Hallinto-oikeus siunasi kaupungin päätöksen jalkapallokentän ja talviaikaisen hallin sijoittamisesta Ruukinlahden puistoon.

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Ruukinlahden puiston asemakaavamuutosta koskeneen kunnallisvalituksen. Päätöksen mukaan asemakaavamuutos on valmisteltu huolellisesti ja sen toteuttamiselle ei ole estettä.

”PPJ ottaa päätöksen ilolla vastaan. Se oli odotetun mukainen. Tämä on upea asia erityisesti Lauttasaaren urheilevalle  nuorisolle”, hanketta ajanut PPJ:n Hannu Rosokivi sanoo.

Päätös parantaa merkittävästi lauttasaarelaisten lasten lähiliikuntamahdollisuuksia. Vuoden urheiluseuraksi valitun PPJ:n jäsenten määrä on kasvanut vuosi vuodelta Jätkäsaaren kuplahallin myötä. Kasvun seurauksena Jätkäsaaren halli kävi ahtaaksi. Yhdellä kenttävuorolla harjoittelee samanaikaisesti lähes kaksisataa lasta.

Rosokivi on ollut Ruukinlahdenpuiston kuplahankkeen vetovastuussa yhdessä PPJ:n puheenjohtaja Sami Aurejärven kanssa.

“Lauttasaaressa on tällä hetkellä liian vähän kenttäkapasiteettia suhteessa alueen pelaajamääriin. Ruukinlahden kenttä tulee todella tarpeeseen ja sen käyttöaste tulee olemaan korkea”, puheenjohtaja Aurejärvi sanoo.

 ”Työtä hallin saamiseksi puistoon on tehty valtavasti.”

Lauttasaaressa asuvista 3-12 -vuotiaista lapsista jo 743 on mukana PPJ:n toiminnassa.  Ruukinlahden kentän ja talviajan hallin myötä lapset voivat harjoitella ympäri vuoden omassa kaupunginosassaan. Samalla lähiliikuntapaikan tilaa vapautuu myös uusille harrastajille ja muille yhteisöille.

“Koska Lauttasaaren ala-asteen koulu sijaitsee aivan vieressä, koulupäivää on helppo jatkaa liikunnan parissa, jolloin lapsille jää paremmin ilta-aikaa kotona”, Rosokivi kuvaa.

PPJ investoi Lauttasaaren liikuntapaikkaan satoja tuhansia euroja. Seura aloittaa kentän rakennustyöt heti, kun kaupunki näyttää vihreää valoa.

PPJ vetoaa valittajatahoon, että jatkovalituksia asiasta ei tehtäisi, vaan Lauttasaaren nuoriso saisi tarvitsemansa hallin mahdollisimman pikaisesti.

PS