HSY:n keräysauto peruuntuu syksyltä – Lähin vaarallisen jätteen keräyspiste löytyy Ruoholahdesta

Keräysautot on peruttu tältä vuodelta. Lauttasaarelaisia lähin ongelmajätteen kierrätyspiste on Ruoholahdessa. (Kuva: HSY)

HSY:n perinteinen keräysauto peruuntui keväältä ja niin myös tältä syksyltä. Syynä on paheneva koronatilanne, sillä pysähtymispaikoilla ei voida taata turvallista asiointia. Lauttasaarelaiset voivat silti kierrättää ongelmalliset jätteet suhteellisen lähellä. Ruoholahdessa sijaitsee HSY:n vaarallisen jätteen keräyspiste osoitteessa Itämerenkatu 21.

Pisteeseen voi tuoda ajoneuvoakut, kannettavat akut ja paristot, lamput sekä vaarallisen jätteen. Piste on avoinna K-Citymarket Ruoholahden aukioloaikoina, jonka infosta sinne saa myös avaimen. Paikalla ei ole henkilökuntaa vaan kyseessä on keräyskaappi parkkihallin sisäänajon kohdalla.

Keräysautojen vastaanottamia jätteitä voi viedä myös Sortti-asemille maksutta. Asemat sijaitsevat Helsingissä Kivikossa ja Konalassa, Vantaalla Ruskeasannassa, Espoossa Ämmässuolla ja Kirkkonummella Jorvaksessa. Kaikki asemat palvelevat arkisin klo 7–21, Konalan Sortti-asema on auki lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17. Vaarallisen jätteen, metalli- ja sähköromun vastaanotto on aina maksutonta kotitalousasiakkaille.

KP