Ikea haluaa Koivusaareen

Melu mööpeleistä alkaa. (Kuva: Ikea)

TEKSTI Katja Pesonen

Ikea kaavailee rakentavansa tavaratalon Koivusaareen. Ikean viestintäpäällikön Annika Stubbe vakuuttaa, että kyse ei olisi kuitenkaan mistään sinisestä laatikosta, vaan tyylikkäästä tavaratalosta, joka sopisi Koivusaaren merelliseen ympäristöön.

”Arkkitehtitoimistoa ei ole valittu eikä muitakaan suunnitelmia asiasta kuitenkaan tehty ennen kuin varauspäätös saadaan. Tavoitteena olisi tehdä alueelle toimiva kaupallinen kokonaisuus. Tavaratalo olisi keskikokoa, mutta minkä tyyppinen niin siitä ei ole vielä mitään suunnitelmia”, Stubbe sanoo.

He eivät halua vielä spekuloida sitä, miten tavaratalo vertautuisi kokonsa puolesta olemassa oleviin tavarataloihin.

Ikea on halunnut pääkaupunkiseudulle paikan jo pitkään ja käynyt asiasta Helsingin kaupungin kanssa keskusteluja. Koivusaari olisi ihanteellinen paikka, sillä sinne pääsee sekä metrolla että Länsiväylää pitkin. Ikea haluaisi nyt tavoittaa ne joukkoliikenteen käyttäjät, joilla ei ole omaa autoa.

Ikean suunnitteluvaraushakemusta käsitellään Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa tiistaina 6. maaliskuuta Lauttasaari-lehden mennessä painoon. Lautakunnasta se menee vielä hyväksyttäväksi Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaokseen kevään aikana.