Influenssarokotukset alkavat marraskuussa – rokotukseen on varattava aika

Riskiryhmäläiset saavat influenssarokotuksen Jätkäsaaren rokotuspisteessä.

TEKSTI Katja Pesonen

Riskiryhmien influenssarokotukset alkavat marraskuussa. Aikaisempina vuosina lauttasaarelaiset ovat joutuneet matkaamaan esimerkiksi Töölöön tai Myllypuroon rokotusta saamaan, mutta tänä vuonna lähin rokotuspiste on Jätkäsaaressa osoitteessa Tyynenmerenkatu 6, L3. Sieltä saa influenssarokotuksen 9.-27. marraskuuta. Muut rokotuspisteet ovat Kustaankartanon seniorikeskus, Liikuntamylly ja Munkkiniemen palvelukeskus. Tänä vuonna rokotukseen on varattava aika. Sen voi tehdä verkossa osoitteessa asiointi.hel.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300.

Influenssarokotteen saavat maksutta alle 7-vuotiaat ja 65 vuotta täyttäneet, sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat, raskaana olevat naiset, varusmiespalveluksen aloittavat ja sekä riskiryhmiin kuuluvien lähipiirissä olevat henkilöt. Muut voivat hankkia rokotuksen omakustanteisesti. Terveysasemilla ei kuitenkaan peritä maksua hoitajan antamasta hoidosta.

Influenssarokotuksen Lauttasaaressa saa myös Saaristolääkäreiden Punkkibussista 35 euron hintaan, 25 eurolla toisen rokotuksen yhteydessä. Punkkibussi on Lauttasaaren S-Marketin parkkipaikalla Itälahdenkadulla torstaisin klo 15-17.30 eikä ajanvarausta rokotukseen tarvita.