Info keskittyy tavaraliikenteeseen: “Kaksi kuukautta hyvää kirjamyyntiä ei riitä”

Info kirjakauppa on muuttunut Info Expressiksi. (Kuva: Katja Pesonen)

Kauppakeskus Lauttiksessa sijaitseva Info-kirjakauppa on kokenut muodonmuutoksen ja avautui syyskuussa Info Expressinä. Yrittäjä Jari Tapani kertoo siinä yhdistyvän nyt kaksi yritystä, Info ja MBE keskus. Infon osuuteen kuuluvat lastenkirjat ja aikuisten pokkarit, lelut, Lauttasaari-tuotteet ja taidevälineet. Valikoimissa on kaikki postin lähettämiseen liittyvät tuotteet, kuten paketit ja entistä laajempi valikoima pakkaus- ja toimistotarvikkeita.

MBE tulee sanoista Mail Boxes Etcetera. Siihen kuuluvat kuriiripalvelu ja pakettilähetykset koti- ja ulkomaille. Sen kautta on myös mahdollista vuokrata postilaatikko Poste restante -tyyliin.

Toiminnan muutoksen takana on laskeva kirjamyynti ja samalla tavaraliikenteen kasvava kysyntä.

”Totuus on se, että kirjoja ostetaan vuosi vuodelta yhä vähemmän. Isoin piikki kirjojen myynnissä on joulun aika, mutta kaksi kuukautta vuodesta hyvää kirjamyyntiä ei riitä. Sen sijaan meillä on koko ajan ollut kasvavaa kysyntää pakettipalveluissa ja tavaraliikenteessä, joten laajennamme palvelun tarjontaa siltä osin ja siirtymä siihen on käynytkin luontevasti. Lastenkirjat säilytimme, koska niin moni vanhempi sitä toivoi”, Tapani sanoo.

Postipalvelut toimivat kuten tähänkin asti eli liikkeessä on postin ja Matkahuollon noutopalvelu. Info Expressiin voi tuoda myös verkossa ennakkoon maksetut Postin lähetykset toimitettavaksi edelleen Postin verkoston kautta. Kanavat ovat kuitenkin nyt entistä laajemmat sillä liikkeessä voi nyt lähettää mitä tahansa minne tahansa useiden kansainvälisten kuljetusyritysten ja Matkahuollon kautta.

KP