Jii-haa! Katujuhla tulee taas! Lauantaina 7. syyskuuta juhlitaan

Lauttasaari-päivien katujuhla keräsi viime vuonna 6 000 juhlijaa. Lauttasaari-lehti kertoo elokuun numeroissaan kuinka Tallbergin puistotiellä tänä vuonna juhlitaan. 

Muun muassa Peppi Pitkätossu, Ira Kaspi, Stadin slangikuoro ja Pia Pakarinen vierailevat katujuhlassa.

Lauttasaari-päivää vietetään perinteiseen tapaan syyskuun ensimmäisenä lauantaina, tänä vuonna 7. syyskuuta kello 12–17. Päivien kohokohta on katujuhla Tallbergin puistotiellä, joka on katkaistu juhlien ajaksi liikenteeltä Meripuistotien ja Haahkatien väliltä. Katualueen Haahkatien puoleisessa päässä on esiintymislava, jolle nousee joukko musikantteja, sekä kiinnostava nippu haastateltavia.

Muulla katualueella ja sen liepeillä on paljon koettavaa ja nähtävää: peräti kahdeksan ravintolan herkullinen katuruokakattaus, kirpputori, suuri joukko lauttasaarelaisia yhdistyksiä ja yrityksiä esittäytyy, poniratsastusalue, lätkälämäystä, pomppulinna, pop-up-muskaria, taidepajaa sekä sirkuskoulua parkoureineen.

Heidät näet lavalla

Meku Sjöblom & Mikko Eräkangas

Katujuhlan juontajapari. Lauttasaarelainen Sjöblom on Nainenyliviiskyt-blogistaan tunnettu kirjailija. Eräkangas puolestaan on Lauttasaari-Seuran aktiivi ja Seuran hallituksen jäsen.

Apulaispormestari Pia Pakarinen

Kaupungin tervehdys lauttasaarelaisille: katujuhlan avaa Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen. Työssään hän vastaa Helsingin kouluista ja päiväkodeista. Niistä on riittänyt puhetta saarellakin.

Peppi Pitkätossu

Musiikkileikkikoulua vetänyt Marjo Suominen on Peppi Pitkätossu. Vetonaula perheen pienille: harmonikkaa, hyvää mieltä ja meininkiä. 

Slangikuoro

Tuttu hauska juttu aiemmilta vuosilta. Lauluja ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi ja tietenkin stadinslangilla.

Lauttasaari-Seura

Keitä siellä on ja vaikuttaa? Kasvot ja tekijät esiin puheenjohtaja Juha Beurlingin johdolla. Seuran hallitus ja työryhmien edustajat nousevat lavalle päivän aikana.

Ira Kaspi ja Eliina Mäkiranta Trio

Lauttasaaressa kasvanut laulunopettaja Ira Kaspi ja hänen house bandinsa pianisti Eliina Mäkirannan johdolla esittävät jazz-kipaleita, cross over -ikivihreitä, sekä yhteislaulattavat yleisöä kuin Tammerkosken sillalla ikään. Också på svenska.   

Kisa-Siskot

Vartin jumppatuokio tulee juuri oikeaan aikaan. Tiesitkö muuten, että Lauttasaaren Kisa-Siskot on perustettu jo vuonna 1947?

Rap-Mummo Eila

Tämä on nähtävä. Yli 80-vuotias Eila Nevanranta räppää: “Mee nyt tsiigaa mummoas ennen kun se delaa.” Mummo rap on kerännyt YouTubessa yli kolme miljoonaa katselukertaa. 

Vuoden lauttasaarelainen

Kuka on omalla toiminnallaan tehnyt Lauttasaaresta aiempaakin paremman paikan? Kevään ja kesän aikana Lauttasaari-Seura on ottanut vastaan ehdotuksia palkittavasta. Kunnia jaetaan nyt.

The Fisherman & The Sea

Jon Edenin johtama kiintoisa folkpop-yhtye. Nimensä, jos ei tyylinsä perusteella myöhempien aikojen Danny & Islanders. Edenin isä on muuten kotoisin Hampurista, äiti Hailuodosta.

Ja paljon muuta!

Katuruokatarjonnasta ja muusta ohjelmasta Tallbergin puistotiellä ja sen ympäristössä kerromme tarkemmin tulevissa elokuun numeroissa. Seuraa lehteä ja varaa koko lauantai 7. syyskuuta Lauttasaaren juhlimiselle.