Juoksun SM-hopeaa Lauttasaareen

Taru Häyrinen treenaa muun muassa juoksemalla saaren rantoja pitkin ja kesällä Pyrkällä.

Lauttasaarelainen Taru Häyrinen on voittanut Jyväskylässä järjestetyissä yleisen sarjan sisäratojen suomenmestaruuskisoissa SM-hopeaa 3000 metrin juoksussa ajalla 9.48. Häyrinen edustaa Mikkelin Kilpa-Veikkoja.

”Tunsin ennen kisaa, että olen kovassa kunnossa, mutta sijoitus on tietysti aina etukäteen arvoitus. Tiesin myös, että taso on tänä vuonna kova ja mukana on nopeita juoksijoita. Sijoitus tuli itselleni iloisena yllätyksenä”, kertoo Häyrinen.

Sijoituksen näkökulmasta hopea on Häyrisen korkein saavutus, mutta hän sanoo viime vuoden Kalevan kisoissa juoksemansa tulosten, neljäs 5000 metrillä ja viides 10 000 metrillä olevan lähellä sydäntä. Ne ovat hänelle merkki siitä, että harjoittelu on mennyt oikeaan suuntaan. Hän on nimittäin aloittanut tavoitteellisen juoksemisen vasta kaksi vuotta sitten.

”Olen harjoitellut kyllä useita vuosia, mutta viime vuosien aikana olen vasta panostanut enemmän laatuun ja tehnyt oikeasti työtä näiden tulosten eteen. Aikaisempi harjoittelu on luonut pohjakunnon, joka mahdollistaa kovemman harjoittelun”, hän sanoo.

KP