Juosten tai kävellen ympäri saaren

Lauttasaaren ympärijuoksu Larun Kymppi on jouduttu peruuttamaan.

Minna Holst kutsuu myös kävelijät kiertämään saaren Lauttasaari-päivänä.

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttasaarelainen Minna Holst, 54, kertoo antaumuksella olevansa ytimiään myöten ulkoilmaihminen ja luettelee harrastuksiaan niin intohimoisesti, että kuuntelijan tekee mieli lähteä välittömästi lenkille. Mainittakoon niistä sauvakävely, ammunta, tennis, pyöräily, golf ja avantouinti.

”Olen kokeillut myös tandem-laskuvarjohyppyä ja haluaisin vielä laitesukeltaa”, hän kertoo.

Eikä hänen työelämänsäkään tasapaksua ole. Yrittäjänä Minna tuottaa tapahtumia ja kouluttaa. Koulutus voi liittyä lähestulkoon mihin vain ulkoilmatoimintaan tai liikuntaan, kuten keppijumppaan, sauvakävelyyn, retkeilyyn.

”Kerran vein erään yrityksen porukan tyky-päivänä metsään ja opetin retkeilyä tulenteosta lähtien.”

Minna järjestää tämän vuoden Larun Kympin lauantaina 5. syyskuuta. Huippusuosittu, jo 42. kertaa järjestettävä Larun Kymppi on perinteisesti ollut juoksutapahtuma, mutta Minna on lisännyt sinne oman sarjan myös kävelijöille ja sauvakävelijöille. Sauvakävely nimittäin on hänen mielestään yksi parhaimmista liikuntamuodoista.

”Aloitin sauvakävelemään 15 vuotta sitten ja olen hankkinut siihen kansanvälisen kouluttajasertifikaatin. Sauvakävely on prosenttia tehokkaampaa kuin tavallinen kävely. Siinä voi mennä rauhassa tai kovaa, se sopii kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille”, hän sanoo.

Liittämällä Larun Kymppiin kävelyn ja sauvakävelyn Minna haluaa kannustaa kaikkia liikkumaan, tehdä kymmenen kilometrin juoksusta matalan kynnyksen tapahtuman. Mukaan voivat tulla nekin, jotka eivät ole elämässään edes paljon harrastaneet liikuntaa.

”Sydämeni asia on saada ihmiset löytämään kipinä liikuntaan eikä sen tarvitse olla mitään himourheilua, vaan kaikki liike on kotiinpäin”, hän muistuttaa.

”Toivon ihmisiä sankoin joukoin mukaan nauttimaan siitä kuinka monipuolisesti saarella voi liikkua ulkoilmassa ja luonnossa”, Minna kannustaa.

KORJAUS 28.8.: TAPAHTUMA ON PERUTTU!