Karhuhavainto Vattuniemessä – viranomainen kehottaa pysymään sisätiloissa

Nyt tarkkana Vattuniemessä. Kuvituskuva.

Poliisi varoittaa lauttasaarelaisia karhusta.

Näköhavainnon karhusta teki tiettävästi ensimmäisenä Itälahdenkadulla koiraansa ulkoiluttamassa ollut Tuija Aaltonen.

”Huomasin, että koira käyttäytyi oudosti, eikä olisi halunnut mennä lainkaan Ryssiksen suuntaan. Veti pois päin ja ulisikin. Sitten ykskaks näin karhun leikkaavan metsästä kadun päähän, ehkä noin 30 metrin päässä. Se katseli vähän aikaa ympärilleen ja painui takaisin puuston suojaan. Tuli kiire kotiin”, Aaltonen kertoo puhelimessa hurjasta havainnostaan.

Poliisin yksiköt jäljittävät parhaillaan karhua. Lavonen kehottaa Vattuniemessä asuvia ihmisiä tarkkaavaisuuteen ja pysymään sisätiloissa, kunnes karhu on poistunut alueelta. Eläintä ei saa missään tapauksessa lähestyä.

”Kyseessä lienee nuori yksilö, joka talviuniltaan heränneenä on harhautunut tänne ravinnon hakuun kaukaa Espoon metsistä”, ylikonstaapeli Timo Lavonen Helsingin poliisista arvioi.

Poliisi on myös kerännyt talteen karhunjätöksiä, joita löytyi Särkiniemen keskeneräisen uimalaiturin portailta. Lavonen epäilee suurpedon saapuneen Lauttasaareen lännen suunnasta uiden ja paksua kevätjäätä hyödyntäen.

Karhuhavainto ei ole ensimmäinen laatuaan Lauttasaaressa. Viimeksi karhu nähtiin saarella 1990-luvulla. Silloin otso oli noussut merestä hetkeksi Katajaharjuun.

PS

JUTTUA TÄYDENNETTY POLIISIN PYYNNÖSTÄ (1.4. klo 15.07): Kyseessä on Lauttasaari-lehden aprillipila. Hyvää huhtikuuta!