Kartano ja Punainen Huvila saneerataan täysin

Lauttasaaren kartanoa ja Punaista Huvilaa aletaan remontoida luultavasti vuoden vaihteessa. Kiinteistöt ostanut Koneen Säätiö on tehnyt asiassa kaupungille poikkeamishakemuksen. Säätiön suunnitelmien mukaan kartanoon sijoitetaan kokoontumis, näyttely ja työskentelytilaa. Myös päärakennuksen kylmä ullakko otetaan työtilakäyttöön.

Kartanon vieressä sijaitsevaan Punaiseen Huvilaan sijoitetaan pienimuotoinen kahvila, näyttelytilaa, Lauttasaari-Seuran toimistotilat ja Koneen Säätiön residenssiasunto. Tässä suhteessa säätiön suunnitelmat ovat muuttuneet alkuperäisestä. Alunperin kahvilan piti tulla Kartanon päärakennukseen.

Suunnitelmien mukaan kartanon piha-alue rajataan matalalla aidalla ja julkinen kulku ohjataan tontin halki kartanon vanhaa lehmuskujannetta ja tontin luoteisreunaa pitkin. Lehmuskujanteen päätteenä olleeseen lehtimajaan sijoitetaan mahdollisesti taideteos.

Lauttasaaren kartano on rakennettu vuonna 1837 ja edustaa tyyliltään myöhäisempireä. Punainen Huvila on vuodelta 1791, ja yksi Helsingin vanhimpia puutaloja. Huvila toimi kartanon päärakennuksena ennen kivirakennuksen valmistumista.