Kaupunkiluonnon tulevaisuus – suora radiolähetys Lauttasaaren kartanon pihalta

Miten käy eläimille ja luonnolle rakentamisen paineessa? Kuva: Juha Laaksonen.

Yleisradion Luonto-Suomi jalkautuu Lauttasaareen kartanon pihalle ajankohtaisella aiheella keskiviikkona 30.8.

Lauttasaaressa on lukuisia erilaisia ympäristöjä, jotka luovat puitteet monipuoliselle elämälle. Kerrostalojen katoilla ja seinustoilla, puistoissa, joutomailla, pihoilla ja jopa karuilla asvalttipinnoilla on omat asukkinsa. Lauttasaaressakin kasvaa satoja eri kasvilajeja. Erilaisia selkärangattomia vipeltäjiä ja suurempia karvaturreja sekä siivekkäitä on myös runsaasti. Kalatkin kuuluvat Lauttasaaren lajistoon.

Viime vuosina kaupunkien rakennuspaine on entisestään kasvanut. Asuntoja halutaan lisää, vanhoja alueita tiivistään, puistoja nakerretaan ja asuntoja halutaan rakentaa myös vesialueiden päälle. Luonto on kuitenkin tärkeä myös kaupunkilaisille, miten se kestää tulevan kuormituksen? Olisiko jo aika rajoittaa rakentamista?

Oletko huolissasi kaupunkiluonnon tilasta, mitä haluat tietää siitä? Millaisia luontohavaintoja olet tehnyt Lauttasaaressa? Voit tulla seuraamaan Lauttasaaren kartanon pihamaalle lähetystä ja kertomaan luontohavaintojasi. Asiantuntijoina lähetyksessä ovat professori Heikki Setälä, Riku Lumiaro ja Mikko Lagerström. Toimittajana on lauttasaarelainen Juha Laaksonen.

Suora radiolähetys Lauttasaaren kartanon puistosta 30.8. kello 18.02: Luonto-Suomi Kaupunkiluonnon tulevaisuus.