Kesäruokailu alkoi Lahnalahden leikkipuistossa

Kesän puistoruokailu alkoi Lahniksessa. (Kuva: Helsingin kaupunki)

TEKSTI Katja Pesonen

Leikkipuisto Lahnalahdessa on alkanut jälleen perinteinen kesäruokailu. Helsingin kaupunki tarjoaa kaikille alle 16-vuotialle maksuttoman lämpimän ruuan joka arkipäivä kello 12 aina 10. elokuuta saakka. Mukaan tarvitaan vain omat aterimet ja juomapullo.

Puistoruokailusta vastaa kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, joka myös osallistuu ruokalistojen suunnitteluun. Siinä huomioidaan asiakkailta tullut palaute ja tänä kesänä luvassa on sekä perinteisiä arkiruokia että vegaani- ja kasvisvaihtoehtoja.

Leikkipuistoon on hyvä tulla vain terveenä ja noudattaa sen turvallisuus- ja hygieniaopasteita. Wc:t ovat kaikkien asiakkaiden käytössä, mutta muut sisätilat on suljettu muulta toiminnalta kuin päiväleireiltä. Ruuanjakopisteillä käydään yksi kerrallaan ja säilytetään jonottaessa turvavälit.

Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu on ainutlaatuinen perinne, joka järjestetään tänä vuonna 79. kerran. Se sai alkunsa sota-ajan jälkeen vuonna 1942, kun lapsille haluttiin taata edes yksi päivittäinen lämmin ateria. Tänä päivänä palvelua käyttävät lukuisat helsinkiläisperheet ja kesän aikana puistoruokaa nautitaan päivittäin noin 1400 kiloa.

Kesän ruokalistat löytyvät täältä.