Kierrätysrieha Lauttiksen torilla tulevana viikonloppuna

Lauantaina 7. toukokuuta järjestetään sekä Kierrätysrieha että Siivouspäivä. Viikonloppuna on siis hyvä tilaisuus sekä oppia lisää kierrättämisestä että siivota kotisaari kauniiksi vastaanottamaan kesä.

Lauantaina 7. toukokuuta kierrätetään!

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttiksen torilla järjestetään lauantaina 7. toukokuuta kello 12-14 Kierrätysrieha.

Paikalla on asiantuntijoita HSY:stä ja Sykestä auttamassa ja neuvomassa kierrätys- ja lajittelupulmissa. Myös Lauttasaaren Emmaus on mukana esittelemässä toimintaansa. Tietoiskut lajittelusta ja kierrättämisestä pidetään tasatunnein, kello 12, 13 ja 14. Paikalla on myös kaksi keräyspistettä. HSY:n pop up-poistotekstiilinkeräyspisteellä vastaanotetaan käyttökelvottomia tai rikkinäisiä vaatteita ja kodin tekstiilejä. Käyttökelpoisia tavaroita voi tuoda Kierrätyskeskuksen rullakoihin.

Samaan aikaan järjestetään myös kello 12-15 Lauttasaaren Siivouspäivä ympäri saarta, jota varten Lauttasaari-Seura jakaa muutamassa pisteessä roskapihtejä, hanskoja ja jätesäkkejä roskien keruuta varten.

Siivousvälineitä on jaossa kolmessa pisteessä:

– Heikkiläntie 7 / nurmialue
– Kauppaneuvoksentie 18 / Punaisen huvilan piha
– Gyldénintie 2 (hiekkakenttä, täällä myös jätelava)

Pisteillä on jaossa roskapihtejä ja jätesäkkejä sekä siivoushanskoja. Täydet roskapussit palautetaan joko suoraan jätelavalle hiekkakentälle Gyldénintielle tai muihin kahteen siivouspisteeseen.

Kierrätysrieha-tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta lajittelun ja kierrätyksen tärkeydestä ja innostaa lauttasaarelaisia mukaan kiertotalouden mielenkiintoiseen maailmaan. Kierrätysriehan ja Siivospäivän järjestävät Lauttasaari-Seura ja Hiilineutraali Lauttasaari -hanke.