Koivusaaren kaavan valmistelu etenee

Virkamiehet ovat kovaa vauhtia valmistelemassa Koivusaaren asemakaavaa, vaikka kaava ei ole vielä valituksista johtuen lainvoimainen. Asia ilmeni, kun kaupunkisuunnitteluviraston (KSV) virkamiehet olivat Lauttasaari-Seuran kaavaryhmän vieraina marraskuussa.

Seuran ja virkamiesten tapaamisessa pohdittiin Koivusaaren kaavoitukseen liittyvää vuorovaikutusta Lauttasaaressa. Seuran kaavaryhmä esitti, että asiasta tulisi järjestää avoin tilaisuus saarella.

Koivusaaren kaavan keskeiset päätökset tehtiin, kun valtuusto hyväksyi osayleiskaavan viime tammikuussa. KSV:n vuorovaikutussuunnittelijan Juha-Pekka Turusen mukaan kaavaluonnos on ilmeisesti nähtävissä ensi helmi-maaliskuussa. Selvitettäviä asioita ovat edelleen muun muassa venesatamiin, pysäköintiin ja Länsiväylän ja Koivusaarentien risteyksen liikennejärjestelyt. Kaavoituksen turvallisuus- ja terveysmääräykset tullaan tekemään moottoritien vaatimusten mukaisina, kertoi hankkeen projektipäällikkö Mikko Reinikainen.

Kaavasuunnittelun etenemisestä tullaan kertomaan yksityiskohtaisemmin suunnitelman tarkennettua. Reinikaisen mukaan tavoitteena on, että kaavaluonnos olisi lautakunnan käsittelyssä jo ensi vuoden huhtikuussa. Paine virkamiehille tulee politiikoilta. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan Helsingin tulee kaavoittaa 5 600 asuntoa vuosittain.