Koivusaaren rakentaminen tuhoaisi yli 20 hehtaaria saaristomaisemaa

(Havainnekuva: Helsingin kaupunki)

TEKSTI Riitta Elf

“Helsinkiin tarvitaan asuntoja hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärelle. Koivusaaren suunnittelussa esitetyt viralliset tavoitteet ja toteutus ovat kuitenkin voimakkaassa ristiriidassa”, toteaa Lauttasaari-Seura Koivusaaren asemakaavaluonnoksesta tekemässään mielipiteessä.

Koivusaaren suunnittelumateriaalissa todetaan, että alueen kaupunkirakenteen lähtökohtana on tehokkaan joukkoliikenneyhteyden ohella ympäröivä saaristomaisema ja meri. “Esitetyssä muodossa suunnitelmat kuitenkin tuhoaisivat saaristomaisemaa ja meriluontoa täysin 22 hehtaarin alueelta, Seura toteaa.

Koivusaaren kaavoitukseen vaikuttaa oleellisesti, onko Länsiväylä jatkossa moottoritie vai kaupunkibulevardi. Asemakaavan valmistelua ei ole Seuran mielestä järkevä jatkaa ennen kuin saadaan lainvoimainen ratkaisu Länsiväylän luonteesta. Nyt suunniteltujen moottoritieliittymien rakentaminen ja myöhempi mahdollinen purkaminen on suurta verorahojen tuhlausta.

Alueen liikennejärjestelyt on mietittävä Länsiväylän tilanteen selkiydyttyä uudestaan. Sekä autoilun että pyöräilyn järjestelyt ovat nyt monimutkaiset ja sekavat.

Lue Seuran täydellinen kannanotto tästä linkistä