Korona kaatoi Katujuhlan – Larun Kymppi juostaan 5.9.

Muumit bailasivat vuoden 2018 Katujuhlissa Tallbergin puistotiellä.

TEKSTI Pete Suhonen

Nopeasti Lauttasaaressakin heikentynyt koronatilanne kaataa Tallbergin puistotielle suunnitellun Lauttasaari-päivien päätapahtuman, Katujuhlan. Lauttasaari-Seuran järjestämää juhlaa kaavailtiin lauantaiksi 4. syyskuuta.

”Vaikka tapahtuma-aluetta olisi laajennettu aikaisemmista vuosista, ei meillä valitettavasti ollut edellytyksiä jatkaa juhlan toteutusta vallitsevat koronarajoitukset huomioiden. On todella harmillista, että joudumme peruuttamaan tapahtuman, mutta haluamme toimia vastuullisesti. Toivotaan, että vuosi 2022 olisi tapahtumatuotannon kannalta menestyksekkäämpi”, Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Nina Lukkari sanoo.

Tapahtuman järjestäjät ovat pian yhteydessä kirpputori- tai muun myyntipaikan ostaneisiin, jotta rahat voidaan palauttaa.

Katujuhla perutaan nyt jo toisen kerran perättäin koronavirustaudin takia. Edellisen kerran Katujuhlat järjestettiin syyskuussa 2019. Silloin Tallbergin puistotielle kokoontui yli 6 000 juhlijaa.

Aivan kaikki ei kuitenkaan ole peruttu.

Lauttasaari-päivien oheistapahtuma Larun Kymppi juostaan suunnitelmien mukaan. Tänä vuonna Lauttasaaren ympärijuoksun rinnalla on myös lyhyempi matka, Larun Vitonen. Molempien sarjojen startti on sunnuntaina 5. syyskuuta kello 14. Larun Kympille ja Vitoselle ilmoittaudutaan täällä.

Eikä mikään estä juhlimasta Lauttasaari-päivää esimerkiksi omassa taloyhtiössä naapureiden kesken.

”Kannustamme asukkaita järjestämään pienimuotoisempia juhlia tai vaikkapa kirpputorin taloyhtiössään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ja toivottavasti Lauttasaari-viiri liehuu silloin mahdollisimman monen talon salossa”, Lukkari sanoo.