Koronavirusta Lauttasaaressa – koululaisia ja henkilökuntaa karanteeniin

Lauttasaaressa on määrätty 60 kotikaranteeniin koronaviruksen takia.

Husissa on todettu sunnuntaina 8. maaliskuuta koronavirustartunta Vattuniemen ala-asteen koulun henkilökuntaan kuuluvalla naisella. Tartunta liittyy perjantai-iltana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) todettuun tartuntaan, eikä sitä ennen tartunnan saaneella ollut tietoa koronavirustartunnan mahdollisuudesta.

Altistuksen vuoksi THL:n, Husin ja Helsingin kaupungin asiantuntijat ovat päättäneet asettaa kahdeksi viikoksi kotikaranteeniin Lauttasaaren ala-asteen luokkien 3E ja 3F oppilaat sekä alle 10 henkilökunnan jäsentä. Karanteeniin asetettuja on yhteensä noin 60. Koulun oppilaiden vanhemmat ovat saaneet tiedon Wilma-viestillä. Karanteenissa olevien on pysyttävä kotona, eivätkä he saa olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan koko koulun toimintaa ei ole syytä keskeyttää, sillä vain osa henkilökunnasta ja kyseisten luokkien oppilaat ovat altistuneet. Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He voivat elää ja liikkua normaalisti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan huolimatta siitä, että lapsi olisi terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

KP