Kuplahallihanke etenee – asemakaavamuutos nähtävillä

PPJ:n kuplahalli on jo purettu Hernesaaresta. (Kuva: PPJ)

Kuplahallin rakentaminen Ruukinlahdenpuistoon etenee. Nyt nähtävillä on puistoa koskeva asemakaavamuutos, joka mahdollistaa PPJ:n kuplahallin sijoittamisen Hernesaaresta Ruukinlahdenpuistoon. Halli rakenteineen on jo purettu tulevan rakentamisen vuoksi.

Asemakaavan muutos koskee noin 6040 neliömetrin kokoista aluetta Ruukinlahdenpuiston länsiosassa. Alue muuttuu asemakaavassa puistosta urheilu- ja virkistyspalvelujen alueeksi. Kaavaratkaisu mahdollistaisi tekonurmipäällysteisen pallokentän ja talvikaudeksi pystytettävän ylipaine- eli kuplahallin sijoittamisen Lauttasaarentien varteen. Alueelle osoitetaan lisäksi 60 kerrosneliömetrin kokoista kerrosalaa pientä huoltorakennusta tai -kontteja varten.

Samalla on laadittu viitesuunnitelma puiston koko länsiosaan. Kaavamuutosalueen ulkopuolelle puistoon tulee uutta kasvillisuutta, hulevesikosteikko, uusia käytäviä sekä asfalttipäällysteinen lumen välivarastointialue, jota voidaan kesäkaudella käyttää myös pelaamiseen tai muuhun toimintaan.

Asemakaavaehdotus on nähtävillä 1. helmikuuta asti kaupungin nettisivuilla. Siitä voi esittää mielipiteen 1.2. klo 16 mennessä joko sähköpostitse helsinki.kirjaamo@hel.fi tai kirjallisena Helsingin kaupungin kirjaamo, kaupunkiympäristölautakunta, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki.

KP