Kuusi kerrostaloa suunnitteilla Lohiapajanlahden rantaan

Lauttasaaren Lohiapajanlahden rantaan suunnitellaan rakennettavaksi kuusi 5–6 -kerroksista taloa aivan meren rantaan. Tällä hetkellä alueella on venesatama. Hanke on ollut vireillä vuodesta 2001 asti ja synnyttänyt voimakasta tyytymättömyyttä lauttasaarelaisten keskuudessa. Vuosina 2001–2002 valmisteltu kaava-aineisto ei ole sanottavasti muutttunut 13 vuooden aikana.

Parhaillaan Helsingin kaupunki kerää paikallisten asukkaiden ja muiden asianosaisten näkemyksiä Lohiapajanlahden alueen rakentamisesta. Asiasta voi lähettää muistutuksen Helsingin kaupungille viimeistään 11. syyskuuta. Muistutusten jälkeen aloitetaan kaavan lopullinen valmistelu.

Lauttasaari-Seura tulee antamaan asiasta lausuntonsa. Seuraan kaavatyöryhmä käsittelee asiaa 8. syyskuuta.

LISÄÄ TIETOA

Kaavoitukseen liittyvä materiaali on parhaillaan nähtävissä Lauttasaaren kirjastossa. Kaavasta vastaava arkkitehti on tavattavissa Lauttasaaren kirjastossa 1. syyskuuta kello 15–18.

Kaavoitussuunnitelman etenemistä voi seurata Helsingin kaupungin nettisivuilla tässä osoitteessa. Samasta linkistä löytyvät myös kaavaan liittyvät aineistot.

_______

Alla kaupungin havainnekuva alueesta. HUOM! Havainnekuvan mittakaava on tehty väärin. Pisin talo näyttää olevan alle 50 metriä, kun se todellisuudessa on noin 90metriä.

lohiapaja havainne 2015