Kysyimme – Miksi vettä ei järjestetty asukkaille?

Osa Lauttasaarentien ja Pohjoiskaaren asukkaista oli ilman vettä lähes kymmenen tuntia.

Osoitteessa Pohjoiskaari 25 on yleinen vesiposti, josta kuka tahansa saa ottaa vettä. (Kuva: Kari Kemppinen)

TEKSTI Katja Pesonen

Osoitteissa Pohjoiskaari 16:ssa ja Lauttasaarentie 3-4 oli vesikatkos perjantaina 14. tammikuuta noin kello 13 aikaan ja katkos jatkui keskiyöhön asti. Asukkaat olivat ilman vettä koko tuon ajan, vaikkakin pidempien vesikatkojen ajaksi olisi velvollisuus järjestää alueelle vettä.

HSY:n verkostopäällikkö Sami Sillstén, vesikatko kesti lähes kymmenen tuntia. Miksi alueen asukkaille ei järjestetty vettä?

”Tässä kävi käytännön ikävä asia. Helsingissä käytetään tällaisissa tapauksissa paloposteja, joihin asennetaan pystyputki vedenottoon. Nyt yksi alueen paloposti oli jäänyt työmaa-alueelle, yksi pysäköidyn auton alle ja yksi oli keskellä Lauttasaarentietä. Työmaa-alueelle emme voi mitään ja pelastuslaitos kyllä voi siirtää pysäköidyn auton ja katkaista liikenteen vilkkaalta tieltä palopostia tarvitessaan, mutta me emme voi sellaista tehdä. Siinä vaiheessa oli kello jo niin paljon, ettei kannattanut enää järjestää vesitankkiautoa paikalle.”

Mitä on tehty, jotta vastaavaa ei tapahtuisi jatkossa?

”Aloitimme heti tapahtuman jälkeen valmistella sitä, että saamme säiliöauton liikenteeseen nopeasti. Myönnän, että emme olleet valmistautuneet tällaiseen tilanteeseen riittävän hyvin.”