Länsiväylän ja Koivusaaren tiesuunnitelmat esiin – palaute 22.11. mennessä

Länsi-Lauttasaaresta on kiemurainen reitti Länsiväylälle.

TEKSTI Katri Penttinen

Länsiväylän tiesuunnitelmaluonnos Koivusaaren kohdalla ja suunnitelmaluonnokset kolmesta Koivusaaren uudesta kadusta ovat nähtävillä. Saarella eniten vaikuttaa uusi Vaskilahdenkatu, jonka myötä Katajaharjun ramppi poistuu ja liikenne Länsiväylälle kulkee uuden Koivusaaren liittymän kautta.

Vähintään seitsemän metriä leveä Vaskilahdenkatu nousee Isokaaren ja Lauttasaaren tieristeykseen, josta tulee valo-ohjattu. Ajoradan molemmin puolin on 1,75 metriä leveät pyöräkaistat. Molemmin puolin olevien jalkakäytävien leveys on 3–5 metriä. Vaskilahdenkadusta tulee uusi reitti Koivusaaren metroasemalle.

Kadut tulevat vähintään 3,3 metrin korkeudelle meren pinnasta. Hankkeen ympäristösuunnitelman mukaan luiskat nurmetetaan ja ramppien välialueelle ja katujen reunoille istutetaan runsaasti puita ja pensaita, myös Länsiväylälle, joka säilyy moottoritienä. Väylän pohjoispuolelle rakennetaan pyöräilybaana, myös nykyisen Katajaharjun liittymän kohdalle. Väylän varteen tulee meluseinät.

Länsiväylän tiesuunnitelma valmistuu lokakuun 2023 loppuun mennessä. Siitä voi antaa muistutuksen. Tiesuunnitelman hyväksyy Liikenne- ja viestintävirasto. Länsiväylään liittyvien uusien katujen (Koivusaaren puistokatu, Vaskilahdenkatu ja Pursiseurankatu) suunnitelmat hyväksyy Helsingin kaupunki.

Suunnitelmaluonnoksiin voit tutustua täällä. Palaute 22.11. mennessä osoitteeseen jukka.tarkkala(at)hel.fi. Puhelin: 09-310 37302.