Larun Kympille ehtii vielä – erikoisjärjestelyjä koronan varalta

Larun kympille ja vitoselle startataan sunnuntaina 5. syyskuuta. (Kuva: Kalle Helander)

TEKSTI Matti Tanner

Lauttasaaren oma syksyinen juoksutapahtuma Larun Kymppi ja sen uutuusmatka Larun Vitonen järjestetään tällä kertaa erikoistoimenpitein. Juoksun järjestäjät tekevät runsaasti muutoksia ilmoittautumis-, sekä lähtö- ja maalipaikalle, jotta tapahtuma saadaan vietyä läpi koronatilanteesta ja rajoitusten kiristymisestä huolimatta.

Tapahtuman turvallisuuden takia esimerkiksi juoksun lähtö on jaettu neljään ryhmään. Jokaisessa lähtöryhmässä voi reitille lähteä omaan tahtiin annetun aikaikkunan sisällä. Koska ajanotto on sähköinen, se käynnistyy vasta kun juoksija ylittää lähtölinjan. Näin vältetään ruuhkat lähtöpaikalla.

Järjestäjät suosittelevat myös kaikille tapahtumaan tulijoille kasvomaskin käyttämistä. Juoksussa maskin voi pitää yllä vielä liikkeelle lähtiessä, sillä lähtösuoran päähän tulee roska-astioita, joihin maskin voi pudottaa.

Syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina juostavalla 42. Larun Kympillä kuljetaan Lauttasaaren ympäri vastapäivään. Larun Vitosella osallistujat voivat juosta tai kävellä virallista reittiä Lemissaareen asti, josta palataan takaisin. Lähtö- ja maalipaikka on Pajalahden venesatamassa.

Larun Kympille pääsee vielä sunnuntaihin asti mukaan 20 eurolla ja Larun Vitoselle kymmenellä eurolla. Hinnat nousevat maanantaista 23. elokuuta alkaen.

Juoksuun voi ilmoittautua täällä.