Lauttasaareen toivottiin lisää skeittipaikkoja

Näille alueille toivottiin uusia skeittipaikkoja.

Helsingin kaupunki on uusimassa skeittipaikkoja ja keräsi mielipiteitä niiden käyttäjiltä. Lauttasaaren skeittipaikat saivat kyselyssä kiitosta ja niitä toivottiin myös lisää. Myös uusia ominaisuuksia kaivattiin.

Lauttasaaressa on kolme skeittipaikkaa: Lauttasaaren liikuntapuistossa, Hevosenkenkäpuistossa sijaitsevassa Nuori Suomi -lähiliikuntapuistossa ja sisäskeittipaikka nuorisotalo Apajalla. Niiden kuntoon, laatuun, toimivuuteen ja saavutettavuuteen oltiin tyytyväisiä. Lauttasaareen toivottiin kahdeksaa uutta skeittipaikkaa. Kaksi niistä olisi betonipuistoja, neljä ramppeja tai kaaria. Toisin kuin muualla Helsingissä, scoottaus- tai bmx-pyöräilyyn ei Lauttasaaressa tässä kyselyssä toivottu erillistä paikkaa, mutta OmaStadin ehdotuksissa Hevosenkenkäpuistoon on toivottu pump trackia nykyisen vähäisellä käytöllä olevan polkuautoradan tilalle. Radan materiaaliksi ehdotettiin betonia, jolloin se olisi ihanteellinen sekä scoottajille, rullalautailijoille että pyöräilijöille.

Skeittaus nähtiin osana kaupungin ja oman asuinpaikan identiteettiä. Vastaajat huomauttivat, että skeittauksen parissa on nykyään myös vanhempia ihmisiä, joiden tarpeet tulisi ottaa huomioon skeittipaikkojen suunnittelussa. Niihin toivottiin myös parempaa valaistusta ja wc-mahdollisuutta.

KP