Lauttasaaren äänestysaktiivisuus nousi – saaren aktiivisin alue vaihtui

25 000 asukkaan Lauttasaari nousi äänestysaktiivisuudessa kaupunginosien pistesijoille, kuudenneksi.

Helsingin vaalipiirissä eduskuntavaalien äänestysaktiivisuus laski hieman. Äänioikeutetuista äänesti 77,5 prosenttia, kun edellisissä vaaleissa äänestysprosentti oli 77,7.

Lauttasaaren äänestysaktiivisuus sitä vastoin kasvoi. Saaren äänestysprosentti oli 87,4, yli prosenttiyksikön enemmän kuin vuoden 2019 vaaleissa. Kun Lauttasaaren kuusi äänestysaluetta yhdistetään, Helsingissä Lauttasaarta aktiivisemmin äänestettiin ainoastaan Paloheinässä (90,2%), Tammisalossa (90,1%), Pakilassa (88,1%), Etu-Töölössä (87,8%) ja Kaartinkaupungissa (87,6%). Esimerkiksi Kruununhaka, joka oli viime vaaleissa Lauttasaaren edellä, jäi nyt taakse 87,3 prosentilla.

Lauttasaaren korkein äänestysprosentti oli Myllykallion alueella A: 88,7 prosenttia. Eniten nukuttiin tällä kertaa Vattuniemen F-alueella, jossa äänestysaktiivisuus jäi 86 prosenttiin. Tulos on yllätys, sillä viime eduskuntavaaleissa F-alue oli saaren äänestysvilkkain.

Lauttasaaren vaalitulokset löydät täältä. Keskiviikkona ilmestyvä Lauttasaari-lehti kertoo vaalin tulokset myös Lauttasaaren osa-alueittain.

PS