Pääkirjoitus: Lauttasaaren luonto on oodin arvoinen

Kesää Kotkavuorella.

Kuinka ihanaa Myllykallion tuuheiden puiden suojassa olikaan kävellä alkukesän helteiltä suojassa. Tai kuinka upealta tuntuikaan hengittää raikasta vihreyttä Länsiulapanniemen polulla sateen jälkeen. Nämä kohteet ovat monille lauttasaarelaisille rakkaita.

Suomalaiselle luonto on niin lähellä, ettei sitä aina edes huomaa. Se on kuin paras kaveri, jota alkaa kaivata vasta, kun siitä joutuu erilleen. Välimeren julmat maastopalot ovat koskettaneet myös useita suomalaisia matkustajia. Suurin sympatia kohdistuu alueen asukkaisiin. Kuumuus, kuivuus ja kaiken tuhoava polte ovat vieneet monelta kodin ja sitä ympäröivän luonnon. Suomessa me kiroamme tuittupäistä luontoamme, kun vettä tulee kesken kesähäiden. Välillä unohtuu, kuinka onnekkaita olemme, ennen kuin jokin palauttaa sen muistiimme.

Kesäinen vierailu Tukholmassa oli silmiä avaava kokemus. Yöpyminen upealla, uudella ja arvokkaalla merellisellä asuinalueella, lauttayhteyden päässä keskustasta, oli miellyttävää. Aamulla valkeni, ettei alueella ollut muuta kuin asfalttia. Ei puita tai pensaita, ei edes pientä nurmikon kulmaa. Alue oli puhdas ja siisti, mutta luonto oli muuttunut rakennetuksi ympäristöksi. Oli taas syy rakastua uudelleen Lauttasaaren ihanaan, ainutlaatuiseenkin, vehreyteen.

Lauttasaari-Seuran yksi tärkeimmistä toiminta-ajatuksista on asutun ympäristön kehittäminen luonnon monimuotoisuus huomioiden. Me vaalimme mertamme, puistojamme ja metsiämme. Jos koet suurta tunnetta Lauttasaarta ja sen luontoa kohtaan, tule mukaan Lauttasaari-Seuran moninaiseen toimintaan. Tai liity ainakin Lauttasaari-Seuran jäseneksi. Jäsenmaksulla tuet tärkeää kotiseututoimintaa ja pidät osaltasi huolta Lauttasaaren luonnosta. Ohjeet jäseneksi liittymiseen löydät verkkosivulta Lauttasaari.fi.

Kohdataan luonnossa!

Nina Lukkari 

Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja