Lauttasaaren sillan peruskorjaus alkaa elokuussa: luvassa 1+1 kaistaa kahdeksi vuodeksi

Lauttasaaren sillan remontti alkaa elokuussa. Läppä suljetaan pysyvästi.

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttasaaren sillan peruskorjauksen suunnittelu etenee kovaa vauhtia. Meneillään on rakennusurakoitsijan kilpailutus. Tarjoustenjättöaika on torstai 20. kesäkuuta. Tämän hetkisen aikataulun mukaan sillan peruskorjaus alkaa elokuussa. Tarkkaa aikaa ei vielä ole tiedossa, sillä se riippuu myös valitun urakoitsijan aikataulusta.

Työt kestävät kaksi vuotta, arviolta heinäkuuhun 2021 asti. Kaikki kulkuneuvot voivat käyttää siltaa urakan ajan, sillä käyttöön jätetään kaksi kaistaa eli yksi kumpaankin suuntaan. Kevyen liikenteen väylät saattavat vaihdella työvaiheiden mukaan. Sillan korjaussuunnittelun projektijohtaja Eero Sihvonen kertoo, että jossain vaiheessa voi olla mahdollista, että liikenne ohjataan hetkellisesti Länsiväylän kautta.

”Jos näin kävisi, järjestely ei kuitenkaan kestäisi pitkään. Siihen pyritään, että liikenteelle koituisi mahdollisimman vähän haittaa.”

HSY rakentaa parhaillaan Porkkalankadulla vesihuoltoverkostoa. Töiden pitäisi valmistua elokuussa samoihin aikoihin, kun sillan korjaus alkaa. Jos se viivästyy, voi sillan 1+1 kaista ja nykyinen Salmisaaren sumppu olla aikamoinen yhdistelmä.

”Emme voi vaikuttaa HSY:n työmaahan vaan meidän on sovitettava oma urakkamme sen kanssa”, Sihvonen sanoo ja uskoo, että työmaat saadaan toimimaan yhdessä, jos päällekkäisyyttä tulee.

Nykyinen silta valmistui 1969 ja on peruskorjausiässä. Siltaremontissa sitä kunnostetaan, rakenteita vahvistetaan ja liikennejärjestelyjä muutetaan uuden katusuunnitelman mukaisesti eli silta muuttuu nykyisestä nelikaistaisesta kolmikastaiseksi. Sillan nostoläppä suljetaan pysyvästi. Valvomo säästetään ja se kunnostetaan.

”Siellä on seinärakenteissa joitakin halkeamia ja betonivaurioita ja ne korjataan. Laitteet laitetaan pois päältä. Sillan nostopuomit jätetään paikoilleen muistoksi sillan historiasta.”

Yleisten töiden lautakunta on esittänyt pohdittavaksi mahdollisuutta, että valvomo ja konetilat museoitaisiin.