Lauttasaaren sillan pyörätie vaateriin viime yönä

Lauttasaaren sillan urakoitsija toivoo, että pyöräilijät noudattavat ohituskieltoa ja nopeusrajoitusta. (Kuva: Anna Konttinen)

TEKSTI: Pete Suhonen

Lauttasaaren sillan pohjoispuolen kalteva pyörätie on oikaistu vaateriin viime yönä.

“Pyörätie on korotettu jalkakäytävän tasolle, ratkaisu on remonttikaikainen”, kertoo lauttasaarelainen työpäällikkö Matti Rekilä urakoitsija Kreatesta.

Muutostoimenpidettä pyysi kaupunki, kun Lauttasaaren sillalla tapahtuneet pyöräilyonnettomuudet nousivat julkisuuteen heinäkuussa. Nyt Lauttasaaren sillalla on pyöräilijöille ohituskielto ja 20 kmh -nopeusrajoitus. Rekilä toivoo, että pyöräilijät kunnioittavat rajoituksia.

“Siitä ehtii ja mahtuu kyllä”, hän sanoo.

Sillan alitukseen asennettiin keväällä liikennevalot veneilijöille. Ne palavat pitkään punaisena molempiin suuntiin. Miksi näin, Matti Rekilä?

“Valo-ohjaus perustuu ohjelmistoon, jossa valo palaa vihreänä kaksi minuuttia suuntaansa. Siirtymävaiheessa valot ovat punaisena jonkin aikaa molempiin suuntiin.”

Onko sillan remontti edelleen aikataulussa?

“Kyllä on. Sillan eteläpuoli avataan liikenteelle syksyn aikana. Sopimuksen mukaan voimme tehdä joitakin viimeistelytöitä vielä ensi vuonna. Varmaa on, että sillan alapuolta viimeistellään vielä ensi kesänä. Sillä ei ole vaikutusta sillan käytettävyyteen.”