Lauttasaaren silta korjaukseen, nostot loppuvat

Sillan vanha valvomo. (Kuva: Ville Elomaa)

Lauttasaaren silta peruskorjataan vuonna 2019. Yleisten töiden lautakunta päätti 9.4., että korjauksen yhteydessä sillan nosto-osa suljettaisiin pysyvästi eikä siltaa enää voisi avata. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kaupunginhallitus.

Sillan nostaminen halutaan lopettaa, koska se on kallista ja tarpeetonta. Vuosittain nostokertoja on alle kymmenen. Pääasiallinen käyttö on koskenut ruoppauskaluston, saaristotankkereiden sekä juhannusristeilyjen pääsyä Seurasaaren selälle. Nostoihin liittyvät vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat olleet noin 15 000‒20 000 euroa. Suurin osa lausuntojen antajista kannatti noston lopettamista. Saaristolaivuriyhdistys halusi jatkaa nostamista. Liikuntavirasto katsoi, että sulkemisen yhteydessä katoaa osa helsinkiläistä merenkulkuhistoriaa.

Yleisten töiden lautakunta oli kiinnostunut myös Lauttasaari-Seuran mielipiteestä. Lautakunta esitti päätöksessään pohdittavaksi, olisiko sillan valvomo ja konetilat mahdollista museoida Lauttasaari-seuran ehdotuksen mukaisesti. Nostojen lopettamista Seura ei vastustanut.