Lauttasaarentien itäpään liikennejärjestelyt kuohuttavat – “Väliaikaista”, projektijohtaja rauhoittelee

Korkea jalkakäytävän reuna vaanii Pohjoiskaaren risteyksen jälkeen suoraan ajavaa autoilijaa Lauttasaarentiellä.

TEKSTI Pete Suhonen

Lauttasaarentien alkupään remontti saa osakseen ankaraa kritiikkiä. Ensin liikennevaloja ei saatu toimimaan komponenttipulan takia, sitten urakoitsija poimi vahingossa suojatiemerkit mukaansa talvitauon ajaksi. Autoilijat, pyöräilijät ja jalankulkijat liikkuivat vilkkaassa risteyksessä viikkokausia ilman valo-ohjausta ja suojatiemerkkejä. Työmaalla alkoi tapahtua Lauttasaari-lehden puututtua asiaan, mutta nyt ihmetystä aiheuttavat liikennejärjestelyt: ajoratojen korkeat kantit, mutkittelevat kaistat puuttuvine ajoratamerkintöineen, sekä vaarallisesti autoilijaa ohjaavat yläopasteet. Ongelmat ovat yhtäläisiä sekä itään että länteen ajaessa. Facebookin Lauttasaari-ryhmässä risteysjärjestelyt ovat keränneet useita kymmeniä kriittisiä kommentteja etenkin autoilijoilta.

”Kun ajat yläopasteiden mukaisesti oikeanpuoleista kaistaa risteyksen yli, rikot autosi, jos et tiedä paikkaa ja vaikkapa lumi peittää riittävästi kanttarin”, asukas kirjoittaa.

”Molemmat suunnat tehty koukeroisilla kanttauksilla vaikeiksi hahmottaa ja turvattomiksi ajaa”, kritisoi toinen. ”Nerokasta suorastaan – pilata suora ja sinänsä turvallinen tienpätkä tekemällä siitä mutkikas, tai suorastaan kulmikas”, kommentoi kolmas tyytymätön.

Projektinjohtaja Mertsi Mäkinen Helsingin kaupungilta, oletko itse ajanut autolla tietä molempiin suuntiin?

”Olen ajanut useita kertoja sillalle ja sillalta autolla liikennejärjestelyjen aikana. Viime aikoina en ole ajanut, koska työmaa on talvitauolla”

Mitä mieltä olet liikennejärjestelyistä?

”Järjestelyt muuttuvat koko ajan rakennustyön edetessä. Valitettavasti työnaikaiset liikennejärjestelyt haittaavat jonkin verran alueen liikennettä. Myös talonrakennushanke Lauttasaarentie 8:ssa on tuonut oman lisänsä.”

Ovatko ajoratajärjestelyt lopulliset?

”Tällä hetkellä alueella olevat ajoratajärjestelyt eivät ole lopullisia, vaan ne ovat työnaikaisia liikennejärjestelyjä. Meripuistotien kohdalla tehdään kaistajärjestelyjä ensi viikon alkupuolella.”