Lauttasaarentien katusuunnitelmaa voi nyt kommentoida

Kaupunki haluaa muutoksilla parantaa kevyen liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.

Lauttasaarentien uusilla suunnitelmilla pyritään parantamaan erityisesti pyöräliikenteen sujuvuutta ja jalankulun turvallisuutta.

Lauttasaarentien katusuunnitelmaluonnos Isokaaren ja Ruukinlahdentien välillä on valmistunut ja se on esillä 7.-20. heinäkuuta Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Kaupungin tavoitteena on parantaa katua siten, että sen molemmille puolille tulee yksisuuntaiset pyörätiet. Bussipysäkkilevitykset ja katokset säilyvät Isokaaren liittymässä. Lauttasaarenmäen liittymässä on vuoden 2018 jälkeen ollut kortteleiden rakentamisen takia väliaikainen suojatie Lauttasaarentien yli. Nyt väliaikainen suojatie poistetaan, mutta pyöräilijöiden kadun ylittämistä helpottavat kuitenkin kadun molemmin puolin luiskatut reunatuet.

Lahnalahdentien liittymän ja koulun lähellä säilyy kaksi suojatietä, joista toisessa on liikennevalot. Koulun ja puiston kohdalla on molemmissa suunnissa bussipysäkki, ja kadun molemmin puolin säilyvät pysäköintipaikat.

Tehtävillä muutoksilla parannetaan erityisesti pyöräliikenteen sujuvuutta ja jalankulun turvallisuutta. Rakentaminen pyritään aloittamaan keväällä 2022. Suunnitelmista voi esittää mielipiteensä 20. heinäkuuta mennessä Jukka Tarkkalalle osoitteeseen jukka.tarkkala@hel.fi.

KP