Lauttasaarentien remppa: urakoitsija otti vahingossa suojatiemerkit mukaansa – liikennevalotkin pimeinä

Pohjoiskaaren ja Lauttasaarentien valo-ohjaamaton risteys on ollut ruuhka-aikaan vaarallinen.

TEKSTI Pete Suhonen

Lauttasaarentien itäpään remontti on talvitauolla. Asukkaita on ihmetyttänyt, miksi  Lauttasaarentien ja Pohjoiskaaren risteyksessä liikennevalot eivät pala. Risteys on yksi saaren vilkkaimmista – ja vaarallisimmista. Myös suojatietä osoittavat liikennemerkit sekä tienpinnan suojatiemerkinnät puuttuvat.

Miksi näin, projektinjohtaja Mertsi Mäkinen Helsingin kaupungilta?

” Sen verran tiedän, että tiettyjen liikennevalojärjestelmään liittyvien osien osalta oli toimittamisvaikeuksia. Minun täytyy keskustella asiasta tarkemmin liikennevaloihmisen kanssa.”

(Mäkinen palaa asiaan parin tunnin kuluttua)

”Nyt selvisi. Urakoitsija oli lähtenyt talvitauolle joulukuussa. Kun aluetta oli siivottu taukoa varten, suojatiemerkit lähtivät vahingossa mukaan. Mutta nyt merkit asennetaan sinne, vielä tämän päivän aikana. Tienpinnan suojatieraidat maalataan myöhemmin keväällä, kun remontti valmistuu. Remontinaikaisia suojatiemaalauksia ei ole sisällytetty liikennejärjestelyihin. Tietojeni mukaan liikennevalot saadaan ensi viikolla käyntiin. Käsittääkseni valoja ei ole aiemmin saatu toimimaan komponenttipulan takia.”

Lauttasaarentien itäpää pitäisi olla valmis toukokuussa. Pitääkö remontin aikataulu?

”Urakoitsijan ilmoituksen mukaan ollaan aikataulussa ja toukokuussa kaikki on kunnossa puuistutuksia myöten. Talvitauko remonttikohteessa päättyy helmikuun puolivälissä.”

Lauttasaarentien itäpäätä urakoi VRJ Etelä-Suomi Oy.