Lauttasaaressa koronatartuntojen kasvu hidastunut

THL suosittelee maskin käyttöä muun muassa julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa.

TEKSTI Pete Suhonen

Lauttasaaressa on todettu 23 uutta koronavirustartuntaa 29. lokakuuta ja 11. marraskuuta välisellä ajanjaksolla. Sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla uusia tartuntoja todettiin 25 ja sitä edeltävällä niin ikään 25.

Uusista tartunnoista 13 todettiin postinumeroalueella 00200. Vattuniemestä eli 00210-alueelta löytyi 10 uutta tartuntaa.

Lauttasaaressa taudin ilmaantuvuusluku painui nyt ensimmäistä kertaa kuukauteen alle sataan. Ilmaantuvuusluku 93 on hieman alhaisempi kuin koko Helsingin alueen ilmaantuvuusluku.

Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan tautitapauksia sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. THL:n mukaan taudin leviämisvaiheessa ilmaantuvuus on 18-50 tapausta sataatuhatta asukasta kohden, mutta leviämisvaiheella on muitakin kriteereitä.

Kaikkiaan Lauttasaaressa on todettu 154 koronatartuntaa, eli 5,9 tartuntaa tuhatta asukasta kohden. 00200-alueella tartuntoja on ollut 99, Vattuniemessä 55.

Koko Helsingin alueella todettiin 681 uutta tartuntaa, taudin ilmaantuvuusluku oli 104. Kaikkiaan Helsingissä tartuntoja on ollut 5581 eli noin 8,5 tartuntaa tuhatta helsinkiläistä kohden.

Lauttasaaren kouluissa tai päiväkodeissa ei ole havaittu tartuntoja tai altistumisia ajanjaksolla  2–8. marraskuuta.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin tämän päiväisestä koronavirustilannekatsauksesta.