Lauttasaari-lehti panostaa digiin ja noutopistejakeluun – ilmaisjakelu koteihin päättyy

Lauttasaari-lehden ilmaisjakelu koteihin ja yrityksiin loppuu elokuun lopussa. Lehden saa jatkossakin ilmaiseksi noutopisteistä, joihin jaettavien lehtien määrä kaksinkertaistuu. Maksutonta digilehteä julkaistaan osoitteessa Lauttasaari.fi. Lehden voi myös tilata edullisesti kotiinsa.

Lauttiksen markettasolla on yksi Lauttasaari-lehden lukuisista jakelupisteistä.

TEKSTI Pete Suhonen

Lauttasaari-lehti panostaa jatkossa noutopistejakeluun ja lehden digiversioon. Lehden ilmainen jakelu koteihin ja yrityksiin loppuu elokuun viimeiseen numeroon. Lauttasaari-lehden voi senkin jälkeen tilata edullisesti, jolloin lehden saa viikoittain muun osoitteellisen postin mukana.

Jakelumuutoksen syynä on halu panostaa uusiin jakelukanaviin, vähentää paperinkulutusta ja kohdentaa lehti tarkemmin lukijoille. Noutopisteestä noudettu lehti on aina omasta halusta mukaan otettu. Digilehti puolestaan on hiilineutraali vaihtoehto lehden lukemiselle.

Jakelumuutosta on vauhdittanut myös lehden ilmaisjakelusta vastanneen Postin heikentynyt palvelu. Se on näkynyt vaatimattomana asiakastukena, jakelureklamaatioiden kasvuna ja lukijoiden turhautumisena, kun lehti ei saavu kotiin.

Tällä hetkellä Postin ilmaisjakelu on kattanut noin 60 prosenttia Lauttasaaren kotitalouksista. Postin ilmaisjakelupeitto on vuosien varrella pienentynyt merkittävästi mainoskieltojen määrän kasvun myötä, sillä Posti käsittelee ilmaisjakelulehtiä mainoksina. Heikentyneestä palvelusta huolimatta, Posti on nostanut ilmaisjakelun hintaa rajusti viime vuosina. Vuoden 2023 alusta jakelun hinta on noussut kymmenen prosenttia.

Noutopisteisiin enemmän lehtiä

Myös jatkossa Lauttasaari-lehteä saa ilmaiseksi lukuisista noutopisteistä Lauttasaaressa, muun muassa Lauttiksesta, Lauttasaaren kirjastosta sekä kaikista saaren päivittäistavarakaupoista tai niiden auloista. Lisäksi lehdellä on noutopiste Ruoholahden kauppakeskuksessa. Kovan kysynnän seurauksena noutopisteisiin jaettavien Lauttasaari-lehtien määrää on kasvatettu vuosi vuodelta. Syyskuun alusta lehtien määrä noutopisteissä tuplaantuu, jotta Lauttasaari-lehteä riittää kaikille lukijoille.

Digi: linkit ilmoittajien verkkosivuille

Lauttasaari-lehti on maksuttomasti tarjolla myös digilehtenä. Lehden digiversiota on helppo lukea mobiililaitteella, tabletilla tai tietokoneella. Digilehti koostuu näköislehdestä ja ajantasaisista linkeistä ilmoitusasiakkaiden verkkosivuille tai verkkokauppoihin. Kiintoisaan tuotteeseen, palveluun tai tarjoukseen on näin helppo tutustua syvemmin. Digilehti löytyy tietokoneella lauttasaari.fi-verkkosivun etusivun oikeasta reunasta, ja mobiililaitteella luetuimpien artikkeleiden listauksen alapuolelta. Suora osoite digilehteen on lauttasaari.fi/digilehti. Tutustu digilehteen täällä.

Lauttasaari-lehden näköisversiota julkaistaan edelleen myös Lehtiluukku.fi-palvelussa. Palvelu toimii jatkossakin Lauttasaari-lehden arkistona. Lehtiluukussa on luettavana kaikki Lauttasaari-lehdet marraskuusta 2013 alkaen.

Tilaa lehti kotiin tarjoushintaan

Lauttasaari-lehden voi myös tilata kotiosoitteeseen. Lauttasaari-lehti kotiin kannettuna syyskuun alusta vuoden 2023 loppuun maksaa vain 29 euroa (16 numeroa), Lauttasaari-Seuran jäsenille hinta on 25 euroa. Tilaus jatkuu ensi vuonna toistaiseksi voimassa olevana. Lauttasaari-lehti ilmestyy keskiviikkoisin, 45 kertaa vuodessa.

Voit tilata Lauttasaari-lehden täältä.  

Lauttasaari-lehden saa aina maksutta noutopisteistä – katso lähin

KOTKAVUORI

Cafe Mutteri, Lauttasaarentie 2

Kauppakeskus Lauttis

(Market-taso, Lauttasaarentien sisäänkäynti ja Otavantien yläsisäänkäynti)

Kirjasto, Pajalahdentie 10

Palvelutalo Mereon aula, Pohjoiskaari 9

Ravintola Casa Mare, Gyldenintie 6

MYLLYKALLIO

K-Market Isokaari, Isokaari 9
K-Market Oliivi, Isokaari 42

Lykin liikuntasalien aula, Isokaari 19
R-Kioski Isokaari, Isokaari 1

VATTUNIEMI

Kuntokeskus EasyFit, Vattuniemenkatu 17
K-Supermarket, Kiviaidankatu 2

Lidl, Heikkiläntie 4

Ravintola Lorun aula, Itälahdenkatu 22B
S-Market, Itälahdenkatu 27

(Teline aulan molemmissa päissä)

RUOHOLAHTI

Ruoholahden kauppakeskuksen aula, Itämerenkatu 21

Yritys, tilaa Lauttasaari-lehden jakelu!

Vattuniemenkadun kuntokeskus EasyFit tilasi Lauttasaari-lehden jakelun asiakkaittensa iloksi ja hyödyksi toukokuussa.

Lauttasaaren ja lähialueiden yritykset ja liikkeet voivat tilata Lauttasaari-lehden ilmaiseksi asiakkailleen. Jakeluteline toimitetaan liikkeen tiloihin ja lehdet saapuvat asiakkaiden iloksi ja hyödyksi keskiviikkoisin Lauttasaari-lehden oman jakelijan toimittamana. Jakelu tilataan osoitteesta: seura@lauttasaari.fi tai puhelimitse: 050-591 6466.