Lauttis vaihtaa omistajaa – Veritas näkee ostoskeskuksen hyvänä sijoituksena

Veritas osti Lauttiksen Aberdeen Standard Investments iltä.

TEKSTI Katja Pesonen

Kauppakeskus Lauttis on siirtynyt Aberdeen Standard Investmentsiltä Veritas Eläkevakuutuksen omistukseen.

Aberdeen Standard Investments on Ison-Britannian suurin ja yksi Euroopan suurimmista aktiivisista varainhoitajista ja se on omistanut Lauttiksen sen valmistumisesta, vuodesta 2016 saakka. Veritaksella on eläkeyhtiönä hajautettu sijoitussalkku, josta 15 prosenttia on kiinteistöissä. Kaupoissa on kyse molemmille tahoille normaalista sijoitustoiminnasta. Veritaksen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson kertoo heidän ottavan Lauttiksen tyytyväisenä osaksi sijoitussalkkuaan.

”Poikkeuksellisista ajoista huolimatta Lauttiksella on mennyt hyvin. Tietysti kaikkia sen toimijoita vuosi ei ole kohdellut samalla tavalla, esimerkiksi ravintoloita, mutta Lauttiksen vahvuutena ovat päivittäisen asioinnin paikat, kuten kaksi suurta ruokakauppaa ja apteekki. Niiden ansiosta kokonaismyynti on ollut vakaa. Myös Alko on yksi keskuksen ankkurivuokralaisista. Lisäksi keskeisen sijainnin vuoksi se tulee varmasti säilyttämään asemansa ja kaiken tämän vuoksi koimme sen kohtalaisen turvalliseksi sijoitukseksi”, Karlsson toteaa.

 

Karlssonin mukaan Lauttiksen näkymät myös tulevana vuonna ovat hyvät. Siksi Veritas ei näe syytä äkillisiin muutoksiin. Samat henkilöt jatkavat kauppakeskuksen johdossa eikä liikevalikoimaankaan ole vielä tulossa vaihtelua.

”Säilytämme nöyrän asenteen ja haluamme keskustella vuokralaisten ja asiakkaiden kanssa siitä, millaisia muutoksia Lauttis kaipaisi. Siellä näkyy tällä hetkellä tyhjäkäyntiä ja väliaikaisratkaisuja ja meillä on omat näkemyksemme sijoitusten kannattavuutta ajatellen, mutta ei ole järkevää, että me näin ulkopäin alkaisimme sanella mitä muutoksia sinne tulisi tehdä. Sitä paitsi ensin kannattaa katsoa läpi nämä vaikeat ajat”, Karlsson sanoo.

Hän lisää Lauttiksen olevan nimenomaan parhaimmillaan paikkana, josta pystyy kätevästi nappaamaan kaikki päivittäiset ostokset. Metro kuitenkin kuljettaa kahdella suunnalla oleviin isompiin kauppakeskuksiin.

”Maailma muuttuu ja asiakkaiden tarpeet sen mukana, joten keskusta on kehitettävä kunkin hetken tarpeiden mukaan. Silti miettiessämme mikä täydentäisi ja monipuolistaisi toimintaa, on edelleen pidettävä mielessä päivittäinen ja nopea asiointi.”