Luontotoimittaja Otavantien havainnosta: “Hyvinkin mahdollista, että olisi susi”

Lauttasaaren länsipuolella nähtiin sutta muistuttava eläin torstaina ennen Otavantien havaintoa. Kuvassa Juha Laaksonen kuvattuna muutama vuosi sitten Lauttasaaren eteläreunalla. Kuva: Minna Pyykkö.

TEKSTI Pete Suhonen

Lauttasaarelainen luontotoimittaja Juha Laaksonen pitää Otavantien mahdollista susihavaintoa yllättävimpänä luontohavaintona pitkiin aikoihin.

Laaksosen mukaan Helsingin Sanomissa julkaistun kuvan perusteella on hyvinkin mahdollista, että kyseessä olisi susi. “Torstaina päivällä samannäköinen kaveri nähtiin jäällä Lauttasaaren länsipuolella. Nuoret sudet liikkuvat jäitä pitkin saariin juuri näihin aikoihin. Joskaan en olisi uskonut, että sellainen bongataan kaupunkiympäristöstä.”

Laaksonen veikkaa, että susi vietti päivän ulkosaaressa ja jatkoi yöllä Lauttasaareen. “Nuoret sudet tekevät perushommaansa, eli etsivät reviiripaikkaa. Ja yllättyvät itsekin, mihin päätyvät.”

Helsingin riistahoitoyhdistyksen Sebastian Nilsson-Ollandt arvioi Helsingin Sanomissa, että Helsingin läpi kulkee keskimäärin yksi susi vuodessa.

Juha Laaksonen muistuttaa, että asiasta ei kannata huolestua. “Jos kyseessä on susi, se jatkaa kyllä matkaansa rauhallisemmille seuduille.”

1980-luvulla Laaksonen bongasi jäältä, Ryssänkärjen edustalta, normaalisti vain tundralla esiintyvän naalin. Havaintoon ei uskottu, kunnes kävi ilmi, että Korkeasaaresta oli juuri karannut naali.