Maarit Paldanius in memoriam

Maarit Paldanius työskenteli Lykissä lähes 28 vuotta. (Kuva: Katja Pesonen)

Lauttasaaren yhteiskoulun rehtori Martta Merja Maarit Paldanius os. Karsikas (s. 22.7.1965) on kuollut 21.6.2019. Maarit tuli Lykkiin kemian ja matematiikan opettajaksi elokuussa 1991. Vuotta aikaisemmin hän oli muuttanut Helsinkiin Oulusta. 2005 hänestä tuli vararehtori ja rehtori tammikuussa 2014. Hän ehti siis työskennellä Lykissä lähes 28 vuotta.

Maarit oli toimelias, aikaansaava, lämmin ja uudistusmielinen ihminen. Hänen aikanaan Lykkiin tuli kansainvälisen liiketoiminnan lukio ja koulun suosio lähti nousuun kohoten valtakunnallisesti merkitykselliseksi opinahjoksi. Hän edisti sinnikkäästi parhaillaan rakennettavaa liikuntahallia ja suunnitteli koulutilojen laajentamista korottaen ylöspäin.

Alun perin Paldanius halusi lääkäriksi, mutta pääsi opiskelemaan kemiaa ja löysi myöhemmin itsensä opettajanopinnoista.

”Sanonkin aina nuorille, että haaveita ja unelmia pitää olla ja niitä tavoitella, mutta samalla on hyvä olla aistit valppaana, sillä matkan varrella voi avautua sellaisia hienoja tienhaaroja, joita ei ole edes tullut ajatelleeksi. Niin kävi minullekin. Olen sitä mieltä, että elämä on johdatellut juuri siihen suuntaan mihin kuulun”, hän sanoi Lauttasaari-lehden haastattelussa 2017.

Elokuun 6. päivästä alkaen Juliussalin aulassa on esillä muistokirja, johon voi kirjoittaa paikan päällä muistoja Maaritista tai toimittaa muistoja koulun toimistoon irrallisina A5-A4 sivuina. Kirja luovutetaan hänen perheelleen syyskuun koittaessa. KP