Marko mursi jalkansa Lauttiksen liukutasolla – tasolle uusi pinnoite

Marko Syväkarin jalka murtui kahdesta kohtaa. Kuva: Marko Syväkari.

Lauttasaarelainen Marko Syväkari liukastui pahasti kauppareissullaan Lauttiksen alimpaan kerrokseen vievällä liukutasolla torstai-iltana.

”Olin menossa hakemaan pakettia Puistotie 5 -liikkeestä. Käyn Lauttiksessa kaupassa viikottain, paikka on tuttu. Kävelin rauhallisesti tasoa alaspäin, kun yhtäkkiä jalat lähtivät alta.”  Jottei olisi lyönyt päätään Syväkari sanoo tarttuneensa kaiteeseen. Sen seurauksena vasen sääri taittui polvesta ulospäin luonnottomaan asentoon.

”Huusin, etten ajautuisi alas asti. Vartija tai Puistotie 5 -liikkeen myyjä kuuli huutoni ja pysäytti liukutason.” Pian paikalle saatiin kaksi ambulanssia. ”Sain tujut kipulääkkeet, jotta minut voitiin siirtää ambulanssiin”

Syväkarille annettiin ensiapu Töölön sairaalassa. Hänen jalkansa murtui kahdesta kohtaa. Lisäksi polven taka- ja sivuristisiteet repesivät.

”Toipumisaika on lääkäreiden mukaan kolmesta kuuteen kuukautta”, Syväkari sanoo.  Hän haluaa lähettää kiitoksensa kaikille häntä Lauttiksessa auttaneille, ambulanssihenkilökunnalle ja Töölön ensiavulle.

Kauppakeskuspäällikkö Heli Vainio Lauttiksesta, liukutasolla on liukasteltu aiemminkin. Mitä kauppakeskus tekee, jotta portaiden turvallisuus paranee?

”Koneelta on tilattu liukutason pinnoite, jonka tarkoitus on estää liukastumiset. Työ oli suunniteltu toteutettavaksi ensi tai seuraavalle viikolle (viikot 4-5), mutta harmillisesti Teollisuusliitto ilmoitti 17. tammikuuta ylityökiellosta ja nyt työ siirtyy myöhemmäksi. Se oli siis tarkoitus toteuttaa yöllä hajuhaittojen ja kiertoteiden asiakasliikenteelle aiheutuvien hankaluuksien takia.”

PS

(JUTTUA KORJATTU: Liukuportaat muutettu liukutasoksi)