Myllykallion koulun kampusalueella oleskelleella henkilöllä koronavirustartunta – lue koulun tiedote

Myllykallion koulun oppilaiden ja henkilökunnan tulee tarkkailla vointiaan. Tartuntariski on pieni.

Lauttasaari-lehti julkaisee tuoreen Wilma-tiedotteen:
“Lauttasaaren ala-asteen koulun tiloissa Myllykallion kampus-alueella 11.9.2020 oleskelleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Helsingin kaupungin epidemiologinen toiminta ottaa yhteyttä kaikkiin lähikontakteiksi tunnistettuihin henkilöihin tai heidän huoltajiinsa.
Lähikontaktissa altistuneiksi tunnistetut asetetaan karanteeniin 25.9.2020 asti. Muiden koulussa oleskelleiden tartuntariski on hyvin pieni. Myös heidän tulee kuitenkin tarkkailla vointiaan, ja jos ilmaantuu koronavirustautiin viittaavia lieviäkin oireita, tulee hakeutua koronavirustestiin ja jäädä kotiin. Kouluun voi palata vasta, kun koronavirustesti on negatiivinen ja oireet ovat poistuneet.
Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys.
Helsinkiläisten lasten vanhemmat voivat varata ajan koronavirustestiin soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.
Helsinkiläiset aikuiset, ja yli 16-vuotiaat nuoret, joilla on omat pankkitunnukset, voivat varata ajan koronavirustestiin myös tekemällä Korona-oirearvion verkossa osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelussa ei voi asioida lapsen puolesta.
Muiden kuntien asukkaiden tulisi olla yhteydessä oman kunnan terveydenhoitoon testiin pääsemiseksi.
Muiden kuin karanteeniin asetettujen tartuntariski on hyvin pieni. Helsingin kouluissa noudatetaan koronaviruksen torjunnasta annettuja ohjeita.”
Tiedotteen ovat allekirjoittaneet ylilääkäri Sanna Isosomppi ja koulun rehtori Satu Viemerö.
 PS